2002 20 Aanvullende werkloosheidsuitkeringen

Paritair (sub-)Comité nr.:
314.00.00-00.00

Bijwerking: 20/07/2009
Geldig vanaf: 01/01/2009
Geldig tot: 01/01/2009

In het Paritair Comité voor het Kappersbedrijf, de Schoonheidszorgen en de fitness werd op 11 mei 2009 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten betreffende de toekenning van aanvullende werkloosheidsuitkeringen aan de werknemers uit het Kappersbedrijf, de Schoonheidszorgen en de fitness. Zij werd neergelegd op de Griffie van de Dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 17 juni 2009 onder het nr. 92526/CO/314. Het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 9 juli 2009.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO.

HOOFDSTUK I - Toepassingsgebied

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers van de ondememingen die onder het Paritair Comité voor het Kappersbedrijf, de Schoonheidszorgen en de fitness ressorteren en op de werknemers die zij tewerkstellen.

In deze CAO verstaat men onder:

  • Werknemers: de arbeiders en arbeidsters;
  • Fonds voor Bestaanszekerheid: het Fonds voor Bestaanszekerheid van de Werklieden uit het Kappersbedrijf, de Schoonheidszorgen en de fitness.

Deze overeenkomst heeft tot doel de verordenende bepalingen vast te stellen in verband met de toekenning van de aanvullende vergoeding aan de arbeiders die gerechtigd zijn de tijdelijkse werkloosheidsuitkering te ontvangen.

HOOFDSTUK II - Toekenningsvoorwaarden van de vergoeding

Artikel 2

De vergoeding wordt toegekend aan de arbeiders die door een in artikel 1 beoogde werkgever werkioos worden gesteld gedurende de tijdelijke werkloosheidsperiodes.

Artikel 3

De vergoeding wordt uitbetaald aan de begunstigden vanaf de 1Ode tijdelijke werkloosheidsdag ten belope van 100 dagen (kredietdagen) per jaar, met dien verstande dat dit aantal is uitgedrukt rekening houdend met een regeling van zes vergoedbare dagen per week.

HOOFDSTUK III - Bedrag van de aanvullende werkloosheidsuitkeringen

Artikel 4

De dagbedragen (uitgedrukt rekening houdend met een regeling van zes vergoedbare dagen per week) van de aanvullende uitkeringen die in de loop van deze overeenkomst worden uitgekeerd, belopen: 5,00 EUR.

HOOFDSTUK IV - Betalingsmodaliteiten van de aanvullende werkloosheidsuitkeringen

Artikel 5

De aanvullende vergoeding word uitbetaald door de uitbetalingsinstellingen, mits naleving van de door de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening vastgesteld procedures.

Artikel 6

De aanvullende werkloosheidsuitkeringen worden niet uitgekeerd aan de arbeiders die tevens het statuut hebben van zelfstandige in bijberoep in de sector.

HOOFDSTUK V - Algemene bepalingen

Artikel 7

Het Fonds voor Bestaanszekerheid is belast met de administratieve, boekhoudkundige en financiële organisatie van de verrichtingen die voortspruiten uit de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst.

Artikel 8

De bijzondere gevallen die niet op grond van de bepalingen van deze collectieve arbeidsovereenkomst kunnen worden opgelost worden door de meest gerede partij voorgelegd aan de Raad van Bestuur van het Fonds voor Bestaanszekerheid.

HOOFDSTUK VI - Geldigheidsduur

Artikel 9

Deze CAO wordt gesloten voor een onbepaalde duur. Ze treedt in werking op 1 januari 2009.

Zij wordt gesloten voor onbepaalde duur met dien verstande dat zij te allen tijde kan worden aangepast aan de bepalingen van andere CAO's gesloten in het Paritair Comité voor het Kappersbedrijf en de Schoonheidszorgen.

Zij kan bij eenparig akkoord van de partijen worden opgezegd met in achtneming van een opzeggingstermijn van zes maanden. De opzegging wordt betekend bij aangetekend schrijven, gericht aan de Voorzitter van het Paritair Comité het Kappersbedrijf en de Schoonheidszorgen.


Historiek
01/01/2009 31/12/2050 2002 Bestaanszekerheidsuitkeringen (tijdelijke werkloosheid)
01/01/2009 01/01/2009 2002 20 Aanvullende werkloosheidsuitkeringen