0401 Loonvoorwaarden

Paritair (sub-)Comité nr.:
120.00.00-00.00

Bijwerking: 14/04/2005
Geldig vanaf: 01/01/2001
Geldig tot: 31/12/2000

De reglementering loonvoorwaarden van toepassing op de werkgevers en werknemers ressorterend onder het Paritair Comité voor de textielnijverheid en het breiwerk vloeit voort uit een combinatie van de volgende teksten:

 

-     een collectieve arbeidsovereenkomst houdende uitvoering van het interprofessioneel akkoord 1993‑1994 gesloten op 4 maart 1993, algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 5 juli 1994 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 19 juli 1994;

-     een nationale collectieve arbeidsovereenkomst van 29 december 1993, neergelegd op de Griffie van de dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 5 april 1994 onder het nummer 35.288/CO/120 (het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 2 juni 1994);

-     een collectieve arbeidsovereenkomst tot uitvoering van het interprofessioneel akkoord voor de jaren 2001 en 2002 van 30 maart 2001, neergelegd op de Griffie van de dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 7 juni 2001 onder het nr. 57394/CO/120 (het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 23 juni 2001).  Deze CAO heeft verschillende loonaanpassingen voor de periode 2001-2002 vastgesteld;

-     een collectieve arbeidsovereenkomst betreffende de invoering van de EUR van 5 oktober 2001, algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 11 maart 2003 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 24 april 2003.  De bedragen in BEF die voorkomen in de collectieve arbeidsovereenkomsten van toepassing in het PC 120 werden door deze CAO omgezet in EUR.

-     een collectieve arbeidsovereenkomst betreffende de omzetting in EUR van de effectieve uurlonen en de ondernemingsbarema’s vanaf 1/01/2002 van 5 oktober 2001, neergelegd op de Griffie van de dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 7 november 2001 onder het nr. 59501/CO/120 (het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 21 november 2001);

-     een collectieve arbeidsovereenkomst betreffende de omzetting in EUR van de baremieke loonschalen vanaf 1/01/2002 van 5 oktober 2001, neergelegd op de Griffie van de dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 7 november 2001 onder het nr. 59502/CO/120 (het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 21 november 2001).

Wij geven u hierna de bepalingen betreffende de loonvoorwaarden.  Voor de evolutie van de minimumlonen verwijzen wij u naar onze omzendbrieven Hfdst. 4.2.

CAO 4 maart 1993

HOOFDSTUK I - Toepassingsgebied

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en werklieden van de ondernemingen welke onder de bevoegdheid vallen van het Paritair Comité voor de textielnijverheid en het breiwerk, met uitzondering van de nv Hoechst-Celanese waarop hoofdstuk III evenwel van toepassing is.

Onder werklieden wordt verstaan de werklieden en werksters, tenzij anders bepaald.

(...)

HOOFDSTUK V - Functieclassificatie en baremieke loonschalen

Artikel 9

1.     Vanaf 1 januari 1994 worden de in bijlage 1 van deze collectieve arbeidsovereenkomst opgenomen functielijsten, loongroepen en daarbijhorende baremieke loonschalen van toepassing.

2.     Deze baremieke loonschalen gelden voor die functies die het voorwerp uitmaken van een paritair akkoord aangaande de nieuwe functieclassificatie, meer bepaald die functies waarover in de paritaire werkgroep “takenclassificatie textiel- en breigoed” een akkoord werd bereikt over de functiebeschrijving en functiewaardering.

Ieder aldus beschreven functie kan door de eigen functiewaardering geplaatst worden in de onderscheiden loongroep voorkomend in bijlage 1 aan deze collectieve arbeidsovereenkomst.

Nieuwe algemeen voorkomende functies die in de toekomst zullen ontstaan zullen eveneens door de paritaire werkgroep worden beschreven en gewaardeerd op basis van de bestaande methode en aan de lijsten worden toegevoegd. De bestaande en toekomstige functiebeschrijvingen en waarderingen worden ter Griffie van de Dienst van de Collectieve Arbeidsbetrekkingen van het Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid neergelegd en geregistreerd.

3.     De baremieke loonschalen gelden voor de prestaties in enkele ploeg. Voor de andere arbeidsstelsels worden deze schalen vermeerderd met de daartoe voorziene coëfficiënten.

4.     Deze baremieke loonschalen zijn van toepassing voor de prestaties bezoldigd met een vast uurloon. Wanneer de prestaties worden bezoldigd met productielonen worden voormelde baremieke loonschalen verhoogd met 5 % voor de textielsector en met 3 % voor de breigoedsector.

Artikel 10

Voor de invoering van deze nieuwe functieclassificatie en eraan verbonden baremieke loonschalen, zal volgende procedure gevolgd worden:

1.   Tegen 1 juli 1993 :

aan de syndicale delegatie moet een plan voorgelegd worden aangaande de toepassing van de nieuwe baremieke loonschalen, rekening houdend met de bepalingen van de artikelen 9 en 11.

Bij ontstentenis van syndicale afvaardiging in het bedrijf dient het plan voorgelegd te worden aan het bevoegd regionaal contactcomité waarvan de secretariaten zijn aangeduid in bijlage 2 van deze collectieve arbeidsovereenkomst. Bij ontstentenis van dergelijk plan hebben de baremieke loonschalen hun volle uitwerking vanaf 1 januari 1994.

2.   Tussen 1 juli 1993 en 1 oktober 1993 :

de syndicale delegatie of het bevoegd regionaal contactcomité onderzoekt het plan en kan daarvoor eventueel beroep doen op een nog op te richten technische paritaire commissie.

Deze commissie doet uitspraak over alle betwistingen i.v.m. de toepassing van de nieuwe baremieke loonschalen voor alle in de ondernemingen voorkomende functies.

3.   De nieuwe baremieke loonschalen worden toegepast vanaf 1 januari 1994. Deze nieuwe baremieke loonschalen stemmen overeen met de indexschijf (...) en zullen worden aangepast overeenkomstig de collectieve arbeidsovereenkomst van 13 december 1974 houdende ordening van de collectieve arbeidsovereenkomsten waarbij de lonen in de textielnijverheid en het breiwerk aan de evolutie van het indexcijfer der consumptieprijzen worden gekoppeld, geregistreerd onder nummer 3113/CO/120.

(...)

Artikel 11

Bij de toepassing van deze nieuwe functieclassificatie en eraan verbonden baremieke loonschalen zullen volgende principes in acht genomen worden:

1.     De toepassing van de nieuwe baremieke loonschalen kan nooit leiden tot vermindering van de effectieve lonen van de in dienst zijnde werklieden.

2.     De weerslag per jaar op de effectieve lonen per onderneming mag niet meer dan 0,25 % van de totale loonmassa van de werklieden bedragen.

3.     Indien dit percentage zou overschreden worden, moeten de aanpassingen verhoudingsgewijze verdeeld worden over alle werklieden die een aanpassing moeten krijgen, zonder de 0,25 % te overschrijden.

4.     De aanpassingen moeten gebeuren ter gelegenheid van een algemene loonsverhoging, indexaanpassing of conventionele loonsverhoging. Alleen op 1 januari 1994 hoeft er geen samenhang met de algemene loonsverhoging te zijn.

5.     Bij de toepassing van deze nieuwe baremieke loonschalen kunnen geen nieuwe eisen gesteld worden in verband met het niveau en de structuur van de effectieve lonen, onverminderd de naleving van deze nieuwe baremieke loonschalen.

6.     In individuele gevallen, waar de toepassing van de nieuwe baremieke loonschalen tot vrij hoge loonaanpassingen aanleiding zou geven, moet gezocht worden naar een spreiding.

(...)

HOOFDSTUK X - Duur van de overeenkomst en verbintenissen van de contractuele partijen

Artikel 22

Deze collectieve arbeidsovereenkomst heeft uitwerking met ingang van 1 januari 1993 en houdt op van kracht te zijn op 31 december 1994. Zij bepaalt het geheel van de nieuwe sociale voordelen van toepassing gedurende gans de hiervoor vermelde periode.

Bijgevolg waarborgen de contracterende partijen gedurende deze periode de inachtneming van de aangegane verbintenissen met betrekking tot de sociale vrede en de opvoering van de productiviteit hetgeen het volgende inhoudt:

a)    tijdens gans de duur van deze collectieve arbeidsovereenkomst zullen de syndicale en patronale organisaties de sociale vrede in de ondernemingen waarborgen, alsmede de effectieve medewerking verzekeren van het personeel bij de uitvoering van de maatregelen welke getroffen worden door toepassing van de paritair aanvaarde schikkingen met het oog op de opvoering van de productiviteit, zowel voor wat betreft het gebruik van nieuwe werktuigen en productiemachines, als voor wat betreft de wijzigingen aan de arbeidsmethodes;

b)    het geheel van de beschikkingen in verband met de arbeidsvoorwaarden zal stipt worden toegepast en kan onder geen enkel geval terug in betwisting worden gebracht door de syndicale organisaties, de werklieden, de patroonsvereniging of de werkgevers;

c)    de syndicale organisaties en de werklieden verbinden er zich toe geen enkele eis te stellen noch op nationaal, noch op gewestelijk, noch op ondernemingsvlak, en geen enkel conflict uit te lokken of te doen uitbreken om welke reden dan ook.

Artikel 23

De hierboven vermelde verbintenissen inzake sociale vrede vallen onder toepassing van de bepalingen die door ondertekenende partijen in het nationaal protocol van 26 juni 1969 dienaangaande werden vastgesteld.

(...)

CAO 29 december 1993

(...)

II. Baremieke loonschalen voor jonge arbeiders(sters)

Artikel 3

Voor arbeiders(sters) jonger dan 21 jaar die geen zes maanden beroepservaring hebben in de textiel- en breigoednijverheid worden vanaf 1/1/1994 de nationale functionele baremieke loonschalen op 95 % gebracht.

De aldus vastgelegde baremieke loonschalen zijn op bedoelde jonge arbeiders(sters) van toepassing tijdens de eerste zes maanden van hun tewerkstelling.

Artikel 4

Wanneer een werkgever gebruik maakt van de wettelijke en reglementaire bepalingen inzake loondegressiviteit dan worden deze coëfficiënten of percenten berekend op het functioneel baremiek loon ann 100 %.

Artikel 5

Voor de arbeiders(sters) jonger dan 21 jaar die geen zes maanden beroepservaring hebben in de textiel- en breigoednijverheid maar hetzij textielgediplomeerden zijn hetzij minstens gedurende één schooljaar een industriële leerovereenkomst hebben doorlopen, worden de nationale functionele baremieke loonschalen op 100 % behouden.  De tijd besteed aan individuele beroepsopleiding evenals de stageovereenkomst gelden als beroepservaring waarvan sprake in artikel 3 van onderhavige overeenkomst.

Artikel 6

Gelet op hetgeen voorzien is in de artikelen 3 tot 5 van onderhavige overeenkomst wordt de CAO van  24 juni 1966 tot vaststelling van het algemeen barema der jongeren tewerkgesteld in de textiel- en breigoednijverheid afgeschaft vanaf 1/1/1994.

(...)

IV. Duurtijd van de overeenkomst

Artikel 9

Deze overeenkomst wordt voor onbepaalde tijd gesloten en kan door elk van de ondertekenende partijen opgezegd worden, mits betekening van een opzeg van minstens zes maanden aan de voorzitter van het paritair comité.

CAO 30 maart 2001

HOOFDSTUK I – Toepassingsgebied

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op alle textiel- en breigoedondernemingen en op alle erin tewerkgestelde arbeiders en arbeidsters (ook werklieden genoemd) die onder de bevoegdheid vallen van het Paritair Comité voor de textielnijverheid en het breiwerk, met uitzondering van de nv Celanese (...) en met uitzondering van de ondernemingen en de erin tewerkgestelde werklieden die onder de bevoegdheid vallen van de paritaire subcomités voor textiel Verviers (PSC 120.01), voor het vlas (PSC 120.02) en voor de jute (PSC 120.03).

HOOFDSTUK II – Lonen

Artikel 2

a) In de textielnijverheid en het breiwerk worden vanaf 1 april 2001 de baremieke en effectieve lonen verhoogd met 5 BEF per uur in enkele ploeg.

b) In de textielnijverheid en het breiwerk worden vanaf 1 januari 2002 de baremieke en effectieve lonen verhoogd met 4 BEF per uur in enkele ploeg.

c)  In de textielnijverheid en het breiwerk worden vanaf 1 april 2002 de baremieke en effectieve lonen verhoogd met 4 BEF per uur in enkele ploeg.

Commentaar: 4 BEF stemmen overeen met 0,10 EUR.

Voor de andere arbeidsstelsels worden voornoemde forfaitaire bedragen vermeerderd met de daartoe voorziene coëfficiënten.

(...)

Commentaar: voor de evolutie van de lonen verwijzen wij u naar onze omzendbrieven Hfdst. 4.2.

HOOFDSTUK XVII – Duur van de overeenkomst en verbintenissen van de contracterende partijen

Artikel 46

Deze overeenkomst is van toepassing vanaf 1 januari 2001 tot en met 31 december 2002.  Zij bepaalt het geheel der nieuwe sociale voordelen van toepassing gedurende gans de hiervoor vermelde periode.

Bijgevolg waarborgen de contracterende partijen gedurende deze periode de inachtneming van de aangegane verbintenissen met betrekking tot de sociale vrede en de opvoering van de productiviteit hetgeen het volgende inhoudt:

 

a) tijdens gans de geldigheidsduur van deze collectieve arbeidsovereenkomst zullen de syndicale en patronale organisaties de sociale vrede in de ondernemingen waarborgen, alsmede de effectieve medewerking verzekeren van het personeel bij de uitvoering der maatregelen welke getroffen worden door toepassing van de paritair aanvaarde schikkingen met het oog op de opvoering van de productiviteit, zowel voor wat betreft het gebruik van nieuwe werktuigen en productiemachines, als voor wat betreft de wijzigingen aan de arbeidsmethodes;

b) het geheel der schikkingen in verband met de arbeidsvoorwaarden zal stipt worden toegepast en kan onder geen enkel geval terug in betwisting worden gebracht door de syndicale organisaties, de werknemers, de patroonsvereniging of de werkgevers;

c)  de syndicale organisaties en de werknemers verbinden er zich toe geen enkele eis te stellen noch op nationaal, noch op gewestelijk, noch op ondernemingsvlak, en geen enkel conflict uit te lokken of te doen uitbreken om welke reden het oog moge wezen;

d) wanneer zich op sectorieel of ondernemingsvlak moeilijkheden zouden voordoen inzake het sociaal overleg, is het een goede praktijk om paritaire verzoening te bevoordelen en zo nodig het vraagstuk formeel aanhangig te maken bij het verzoeningsbureau van het paritair comité.

(...)

CAO van 5 oktober 2001 betreffende de omzetting in EUR van de effectieve uurlonen en de ondernemingsbarema’s

I. Toepassingsgebied

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op alle textiel- en breigoedondernemingen die onder de bevoegdheid vallen van het Paritair Comité voor de textielnijverheid en het breiwerk en op alle erin tewerkgestelde arbeiders en arbeidsters, met uitzondering van de ondernermingen en de erin tewerkgestelde werklieden die onder de bevoegdheid vallen van de paritaire subcomités voor textiel Verviers (PSC 120.01), voor het vlas (PSC 120.02) en voor de jute (PSC 120.03) en van de ondernemingen bedoeld in artikel 2.

Artikel 2

De draagwijdte van deze collectieve arbeidsovereenkomst is suppletief, wat inhoudt dat ze niet van toepassing zal zijn in de individuele ondernemingen waar de sociale partners vóór 31/12/2001 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten hebben die specifiek betrekking heeft op de omzetting van hun effectieve uurlonen en ondernemingsbarema’s in EUR vanaf 1/01/2002 in toepassing van de van kracht zijnde wettelijke en conventionele regels.

Indien er geen graad van nauwkeurigheid voorzien is, minstens gelijk aan de graad van nauwkeurigheid voorzien in artikel 5 van deze collectieve arbeidsovereenkomst, dan zullen de collectieve ondernemingsovereenkomsten zoals bedoeld in de eerste alinea als nietig beschouwd worden.

II. Doelstelling

Artikel 3

Deze collectieve arbeidsovereenkomst preciseert de omzettings- en afrondingsregels in EUR toe te passen vanaf 1/01/2002 op de effectieve uurlonen en op de ondernemingsbarema’s in de ondernemingen als bedoeld in artikel 1.

III. Omzettings- en afrondingsregels in EUR

Artikel 4

De effectieve uurlonen en de ondernemingsbarema’s in BEF worden omgezet en afgerond in EUR met toepassing van de principes bedoeld in artikel 5, en in toepassing van de van kracht zijnde wettelijke regels.

Artikel 5

De effectieve uurlonen en de ondernemingsbarema’s in BEF worden eerst gedeeld door de wettelijke omzettingscoëfficiënt van 40,3399.

Het resultaat van deze deling wordt vervolgens afgerond in EUR met twee decimalen meer dan het aantal decimalen in BEF; daarbij wordt met het cijfer volgend op de af te ronden decimaal geen rekening gehouden indien het kleiner is dan vijf en wordt de af te ronden  decimaal met een eenheid verhoogd indien dit cijfer gelijk is aan of groter is dan vijf.

Artikel 6

Krachtens de collectieve arbeidsovereenkomst van 30/03/2001 gesloten in uitvoering van het interprofessioneel akkoord voor de jaren 2001 en 2002, zal er een conventionele verhoging van 0,10 EUR uitgevoerd worden op de effectieve uurlonen en op de ondernemingsbarema’s in enkele ploeg voor de eerste keer op 1/01/2002 en een tweede keer op 1/04/2002.

IV. Ter beschikkingstelling van de officiele bedragen in EUR

Artikel 7

De ondernemingen zullen van zodra mogelijk hun werknemers inlichten betreffende de bedragen van de effectieve uurlonen en de ondernemingsbarema’s in EUR van kracht vanaf 1/01/2002.

V. Eindbepalingen

Artikel 8

Onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 2002.  Zij wordt voor onbepaalde duur gesloten en kan door elk van ondertekende partijen opgezegd worden, mits betekening van een opzeg van minstens zes maanden aan de Voorzitter van het paritair comité.

CAO van 5 oktober 2001 betreffende de omzetting in EUR van de baremieke loonschalen vanaf 1/01/2002

I. Toepassingsgebeid

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op alle textiel- en breigoedondernemingen die onder de bevoegdheid vallen van het Paritair Comité voor de textielnijverheid en het breiwerk en op alle erin tewerkgestelde arbeiders en arbeidsters, in de mate dat de in artikel 3 van onderhavige overeenkomst aangehaalde bedragen op hen van toepassing zijn.

II. Doelstelling

Artikel 2

Deze collectieve arbeidsovereenkomst preciseert de omzettings- en afrondingsregels in EUR toe te passen op de nationale en regionale baremieke loonschalen die gelden voor de ondernemingen en werknemers als bedoeld in artikel 1.

III. Omzettings- en afrondingsregels in EUR

Artikel 3

Vanaf 1 januari 2002, zullen de baremieke loonschalen in BEF zoals bedoeld in artikel 2, definitief vervangen door de baremieke loonschalen in EUR zoals hieronder gedefinieerd.

Artikel 4

De baremieke loonschalen in BEF bedoeld in artikel 2 worden door deze collectieve arbeidsovereenkomst en door de bijhorende bijlage bedoeld in artikel 7, omgezet en afgerond in EUR, met toepassing van de van kracht zijnde wettelijke regels.

Zo komen de partijen overeen om als officiële basis de bedragen in BEF van kracht op 31/12/2001 en uitgedrukt met 2 decimalen, te gebruiken.

De partijen komen overeen om deze bedragen in BEF te delen door de wettelijk omzettingscoëfficiënt van 40,3399 en om het resultaat af te ronden in EUR op vier decimalen, en het cijfer volgend op de vierde decimaal weg te laten indien het kleiner is dan vijf en de vierde decimaal naar de hogere eenheid te brengen indien dit cijfer gelijk is aan of groter is dan vijf.

Op die manier zullen de bedragen meegedeeld in EUR tot 31/12/2001 vanaf 1/01/2002 auomatisch beschouwd worden als zijnde de nieuwe officiële bedragen waarop de conventionele en indexverhogingen moeten toegepast worden met ingang van 1/01/2002.

Artikel 5

Als berekeningsbasis worden vanaf 1/01/2002 de afgeronde bedragen in EUR met 4 decimalen gebruikt, alvorens de aanpassingen vereist door de collectieve arbeidsovereenkomsten door te voeren.  De loonsverhogingen worden op deze basisbedragen toegepast, terwijl de afronding gebeurt volgens de wettelijke principes, zoals bepaald in artikel 4 al. 3 in fine.

Artikel 6

Krachtens de collectieve arbeidsovereenkomst van 30/03/2001 gesloten in uitvoering van het interprofessioneel akkoord voor de jaren 2001 en 2002, zal er een conventionele verhoging van 0,10 EUR uitgevoerd worden op de baremieke lonen in enkele ploeg voor de eerste keer op 1/01/2002 en een tweede keer op 1/04/2002.

IV. Ter beschikking stelling van de officiele bedragen in EUR

Artikel 7

De partijen komen overeen dat de indicatieve bedragen in EUR die op de datum van de huidige collectieve arbeidsovereenkomst van toepassing zijn, zullen beschouwd worden als zijnde de nieuwe officiële basisbedragen in EUR waarop de baremieke aanpassingen in EUR vanaf 1/01/2002 zullen uitgevoerd worden, onder andere op grond van artikel 6.  Deze nieuwe basisbedragen worden in bijlage gevoegd.

Artikel 8

Gelet op de doozichtigheid, komen de partijen overeen dat, tijdens de periode van dubbele geldomloop, nl van 1/01/2002 t.e.m. 28/02/2002, naast de officiële bedragen der nationale en regionale barema’s, ook de overeenstemmende indicatieve bedragen in BEF zullen gepubliceerd worden.

V. Eindbepalingen

Artikel 9

Onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 2002.  Zij wordt voor onbepaalde duur gesloten en kan door elk van ondertekende partijen opgezegd worden, mits betekening van een opzeg van minstens zes maanden aan de Voorzitter van het paritair comité.

Basisbedragen in EUR voor de loonaanpassingen vanaf 1/01/2002

Nationale baremieke loonschalen in enkele ploeg

I. Textiel

Loongroep

Puntenschijf

Officiele bedragen in EUR

Indicatieve bedragen in BEF

1

19,75 – 21,65

8,2437

332,55

2

21,66 – 23,56

8,3181

335,55

3

23,57 – 25,46

8,3924

338,55

4

25,47 – 27,37

8,4656

341,50

5

27,38 – 29,27

8,5387

344,45

6

29,28 – 31,18

8,6131

347,45

7

31,19 – 33,08

8,6726

349,85

8

33,09 – 34,99

8,7320

352,25

9

35,00 – 36,89

8,7915

354,65

10

36,90 – 38,80

8,8535

357,15

11

38,81 – 40,70

8,9130

359,55

12

40,71 – 42,61

9,0109

363,50

13

42,62 – 44,51

9,1101

367,50

14

44,52 – 46,42

9,2080

371,45

15

46,43 – 48,32

9,3059

375,40

16

48,33 – 50,23

9,4038

379,35

17

50,24 – 52,13

9,5030

383,35

18

52,14 – 54,04

9,6009

387,30

19

54,05 – 55,94

9,6988

391,25

20

55,95 – 57,85

9,7968

395,20

21

57,86 – 59,75

9,8959

399,20

 

Nationale baremieke loonschalen in enkele ploeg

II. Breigoed

Loongroep

Puntenschijf

Officiele bedragen in EUR

Indicatieve bedragen in BEF

1

21,75 – 23,39

7,9041

318,85

2

23,40 – 25,04

7,9276

319,80

3

25,05 – 26,68

7,9512

320,75

4

26,69 – 28,32

7,9735

321,65

5

28,33 – 29,96

7,9970

322,60

6

29,97 – 31,61

8,0206

323,55

7

31,62 – 33,25

8,0888

326,30

8

33,26 – 34,89

8,2412

332,45

9

34,90 – 36,54

8,4036

339,00

10

36,55 – 38,18

8,5325

344,20

11

38,19 – 39,82

8,6614

349,40

12

39,83 – 41,46

8,7878

354,50

13

41,47 – 43,11

8,9143

359,60

14

43,12 – 44,75

9,0432

364,80

15

44,76 – 46,39

9,1696

369,90

16

46,40 – 48,04

9,2960

375,00

17

48,05 – 49,68

9,4224

380,10

18

49,69 – 51,32

9,5501

385,25

19

51,33 – 52,96

9,6765

390,35

20

52,97 – 54,61

9,8029

395,45

21

54,62 – 56,25

9,9306

400,60

 

Nationale baremieke loonschalen in enkele ploeg

III. Onderhoud en algemene diensten

Loongroep

Puntenschijf

Officiële bedragen in EUR

Indicatieve bedragen in BEF

Textiel

Breigoed

Textiel

Breigoed

1

19,75 – 21,61

8,2437

7,9041

332,55

318,85

2

21,62 – 23,46

8,3181

7,9041

335,55

318,85

3

23,47 – 25,32

8,3924

7,9512

338,55

320,75

4

25,33 – 27,18

8,4656

7,9735

341,50

321,65

5

27,19 – 29,04

8,5387

7,9970

344,45

322,60

6

29,05 – 30,89

8,6131

8,0206

347,45

323,55

 

 

Textiel en breigoed

Textiel en breigoed

7

30,90 – 32,75

8,9291

360,20

8

32,76 – 34,61

9,0432

364,80

9

34,62 – 36,46

9,1559

369,35

10

36,47 – 38,32

9,2700

373,95

11

38,33 – 40,18

9,3840

378,55

12

40,19 – 42,03

9,4968

383,10

13

42,04 – 43,89

9,6108

387,70

14

43,90 – 45,75

9,7249

392,30

15

45,76 – 47,61

9,8389

396,90

16

47,62 – 49,46

9,9529

401,50

17

49,47 – 51,32

10,0657

406,05

18

51,33 – 53,18

10,1822

410,75

19

53,19 – 55,03

10,2950

415,30

20

55,04 – 56,89

10,4090

419,90

21

56,90 – 58,75

10,5231

424,50

 

Nationale baremieke loonschalen in enkele ploeg

IV. Leidinggevend personeel

Loongroep

Puntenschijf

Officiële bedragen in EUR

Indicatieve bedragen in BEF

1

61,66 – 63,56

10,3743

418,50

2

63,57 – 69,29

10,4338

420,90

3

69,30 – 71,20

10,6359

429,05

4

73,12 – 75,02

10,7871

435,15

5

76,94 – 78,84

10,9693

442,50

6

78,85 – 80,75

11,0585

446,10

7

82,67 – 84,57

11,2407

453,45

8

84,58 – 86,48

11,3411

457,50

 

 

 

 

 


Historiek
01/01/2023 31/12/2050 0401 Loonvoorwaarden
01/01/2014 31/12/2024 0401 Loonvoorwaarden
01/01/2005 31/12/2013 0401 Loonvoorwaarden
01/01/2001 31/12/2004 0401 Loonvoorwaarden
01/01/2001 31/12/2000 0401 Loonvoorwaarden
01/01/1999 31/12/2000 0401 Loonvoorwaarden