3703 Best practices op het gebied van elektronische arbeidsovereenkomsten

Paritair (sub-)Comité nr.:
322.00.00-00.00

Bijwerking: 26/08/2016
Geldig vanaf: 01/06/2016

  • De elektronische ondertekening van de arbeidsovereenkomst mag geen kosten voor de uitzendkracht met zich meebrengen.
  • Een uitzendkracht die een elektronische arbeidsovereenkomst ondertekend heeft, krijgt op eenvoudig verzoek kosteloos een afdruk van de ondertekende elektronische arbeidsovereenkomst.
  • Het uitzendbureau mag uitzendkrachten of kandidaat-uitzendkrachten niet minder gunstig behandelen omwille van het feit dat zij niet over een elektronische identiteitskaart beschikken of niet in de mogelijkheid verkeren om de arbeidsovereenkomst op een elektronische manier te ondertekenen.

1. Begeleiding

Het uitzendbureau besteedt bijzondere aandacht aan de beschikbaarheid in het agentschap van een computer die de uitzendkrachten in staat stellen gebruik te maken van de tools voor elektronische ondertekening. In geval van organisatie "in house" heeft de klant-gebruiker eveneens de mogelijkheid de  bedoelde tools ter beschikking te stellen. 

De elektronische ondertekening van de arbeidsovereenkomst mag geen kosten voor de uitzendkracht met zich meebrengen.

Een uitzendkracht die een elektronische arbeidsovereenkomst ondertekend heeft, krijgt op eenvoudig verzoek kosteloos een afdruk van de ondertekende elektronische arbeidsovereenkomst.

Het uitzendbureau mag uitzendkrachten of kandidaat-uitzendkrachten niet minder gunstig behandelen omwille van het feit dat zij niet over een elektronische identiteitskaart beschikken of niet in de mogelijkheid verkeren om de arbeidsovereenkomst op een elektronische manier te ondertekenen. Het uitzendbureau neemt de nodige maatregelen zodat dergelijke uitzendkrachten hun arbeidsovereenkomsten zonder problemen kunnen ondertekenen.

2. Informatie

In het kader van de ondertekening van elektronische arbeidsovereenkomsten verbindt het uitzendbureau zich ertoe bijzondere aandacht te besteden aan de communicatie naar de uitzendkracht.

Daarmee wordt met name de informatie bedoeld betreffende de beschikbare tools voor elektronische ondertekening, de procedure betreffende de elektronische ondertekening van arbeidsovereenkomsten,

3. Respect voor de persoonlijke levenssfeer

Het uitzendbureau verbindt zich ertoe de persoonlijke informatie die in het kader van de ondertekening van arbeidsovereenkomsten door de uitzendkracht is meegedeeld, uitsluitend voor dit doel te gebruiken.

De uitzendkracht blijft als enige verantwoordelijk voor de wijzigingen die hij aan de meegedeelde persoonlijke informatie wenst aan te brengen.

Toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst: om de integrale tekst te lezen, klik op het registratienummer.

Datum CAO
30/06/2016
Registratienr
134354
Geldig van
01/06/2016
Geldig tot
-
Neerleggingsdatum
04/07/2016
Registratiedatum
01/08/2016
Onderwerp
best practices op het gebied van elektronische arbeidsovereenkomsten
BS Bericht van neerlegging
16/08/2016
Algemeen verbindend verklaring
-
Algemeen verbindend verklaard door Koninklijk Besluit van
30/03/2017
Gepubliceerd in het B.St. van
08/05/2017
Keywords
TIJDELIJKE ARBEID EN UITZENDARBEID, AANWERVING

Historiek
01/06/2016 31/12/2999 3703 Best practices op het gebied van elektronische arbeidsovereenkomsten