1905 Aflevering en financiering van de ConstruBadge

Paritair (sub-)Comité nr.:
124.00.00-00.00

Bijwerking: 06/10/2014
Geldig vanaf: 01/10/2014

Wat?

ConstruBadge is een identificatiemiddel dat door fbz-fse Constructiv aan de arbeiders van de sector afgeleverd wordt.

Uitgifte

De uitgifte van de ConstruBadge gebeurt automatisch op basis van de gegevens die de werkgever meedeelt aan de Belgische Sociale Zekerheid (Dimona/DmfA/Limosa).

Financiering

Een forfaitaire vergoeding van 20 EUR per badge om de kost van het aanmaken en afleveren te dekken.

In het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf werd op 11 september 2014 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten betreffende de aflevering en financiering van het identificatiemiddel (ConstruBadge) van de arbeiders van de bouwsector.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO.

HOOFDSTUK I - Toepassingsgebied

Artikel 1

Deze CAO is van toepassing op de werkgevers van de ondernemingen die onder het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf ressorteren en op de arbeiders die zij tewerkstellen; alsook op de uitzendkantoren voor de arbeiders die zij ter beschikking stellen van bouwbedrijven.

Zij is tevens van toepassing op de buitenlandse werkgevers en op de arbeiders die zij naar België detacheren voor het uitvoeren van activiteiten die onder de bevoegdheid van het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf ressorteren.

Onder "arbeiders" verstaat men, de arbeiders en arbeidsters.

HOOFDSTUK II - Afleveren identificatiemiddel

Artikel 2

In toepassing van artikel 3, §2 van de statuten van het Fonds voor Bestaanszekerheid van de Werklieden uit het Bouwbedrijf — fbz-fse Constructiv, zoals gewijzigd en gecoördineerd bij de CAO van 13 juni 2013 (registratienummer: 116033/CO/1240000), levert fbz-fse Constructiv een identificatiemiddel, ConstruBadge genaamd, aan de arbeiders van de sector af.

De uitgifte van de ConstruBadge gebeurt automatisch op basis van de gegevens die de werkgever meedeelt aan de Belgische Sociale Zekerheid (Dimona/DmfA/Limosa).

HOOFDSTUK III - Financiering

Artikel 3

Om de kost van het aanmaken en afleveren van de ConstruBadge te dekken is een forfaitaire vergoeding van 20 EUR per badge vastgesteld.

Artikel 4

Voor de werkgevers bedoeld in artikel 1, 1ste lid, van deze CAO, is de in artikel 3 bedoelde forfaitaire vergoeding inbegrepen in de forfaitaire bijdrage die zij aan fbz-fse Constructiv verschuldigd zijn in toepassing van de CAO van 3 juni 2004 tot vaststelling van de forfaitaire bijdrage aan het Fonds voor Bestaanszekerheid van de Werklieden uit het Bouwbedrijf (registratienummer: 72150/CO/1240000).

Voor het aanmaken en afleveren van de ConstruBadge van de gedetacheerde arbeiders bedoeld in artikel 1, 2e lid, van deze CAO, waarvoor de forfaitaire bijdrage niet verschuldigd is, stort de buitenlandse werkgever aan fbz-fse Constructiv per badge de kostprijs bepaald in artikel 3. Na volledige betaling worden de badges verzonden naar het door de werkgever opgegeven leveringsadres in België.

HOOFDSTUK IV - Inwerkingtreding

Artikel 5

Deze CAO treedt in werking op 1 oktober 2014.

Ze wordt gesloten voor onbepaalde duur en kan door één der partijen worden opgezegd met in achtneming van een opzeggingstermijn van 6 maanden. De opzegging wordt betekend bij aangetekend schrijven, gericht aan de Voorzitter van het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf.

Toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst: om de integrale tekst te lezen, klik op het registratienummer.

Datum CAO
11/09/2014
Registratienr
123591
Geldig van
01/10/2014
Geldig tot
-
Neerleggingsdatum
16/09/2014
Registratiedatum
25/09/2014
Onderwerp
aflevering en financiering van het identificatiemiddel - ConstruBadge
BS Bericht van neerlegging
03/10/2014
Algemeen verbindend verklaring
-
Algemeen verbindend verklaard door Koninklijk Besluit van
-
Gepubliceerd in het B.St. van
-
Keywords
KOSTENVERGOEDINGEN (EXCL. VERPLAATSINGSKOSTEN), TIJDELIJKE ARBEID EN UITZENDARBEID, FONDSEN VOOR BESTAANSZEKERHEID

Historiek
01/10/2014 31/12/2999 1905 Aflevering en financiering van de ConstruBadge