190203 Bijdrage van het FBZ in het kader van de informatieopdracht voor de werkgevers uit het bouwbedrijf met betrekking tot de toepassing van de wettelijke en conventionele bepalingen

Paritair (sub-)Comité nr.:
124.00.00-00.00

Bijwerking: 31/07/2008
Geldig vanaf: 01/01/1999

De werkgeversbijdrage voor de financiering van de tussenkomst van Constuctiv in het kader van de informatieopdracht voor de werkgevers uit het bouwbedrijf met betrekking tot de toepassing van de wettelijke en conventionele bepalingen, is vervat in de globale bijdrage vermeld in de samenvatting van het hoofdstuk 1901.

In het Paritair Comité voor het bouwbedrijf werd op 27 mei 1999 een collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten tot vaststelling van het bedrag, de wijze van financiering, de modaliteiten voor de toekenning en de vereffening van de bijdrage van het Fonds voor bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf in het kader van de informatieopdracht voor de werkgevers uit het bouwbedrijf met betrekking tot de toepassing van de wettelijke en conventionele bepalingen.

 Deze CAO werd algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 17 december 2003 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 17 februari 2004. Zij treedt in werking op 1 januari 1999.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO.

CAO van 27 mei 1999

HOOFDSTUK I - Toepassingsgebied

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is gesloten in uitvoering van artikel 4, 5° van de statuten van het Fonds voor bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf zoals gecoördineerd bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 14 november 1996 en gewijzigd bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 24 september 1998.

Zij is van toepassing op de werkgevers van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Comité voor het bouwbedrijf en op hun representatieve werkgeversorganisaties.

HOOFDSTUK II - Aard van het voordeel

Artikel 2

In toepassing van artikel 4, 5° van de statuten van het Fonds voor bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf hebben de in artikel 1 bedoelde representatieve werkgeversorganisaties recht op een financiële bijdrage ten laste van bovengenoemd Fonds voor de onkosten die zij dragen in het kader van hun informatieopdracht met betrekking tot de toepassing van de wettelijke en conventionele bepalingen voor de werkgevers van de bouwsector.

HOOFDSTUK III - Financiering

Artikel 3

§ 1. De globale financiële bijdrage van het Fond voor bestaanszekerheid stemt overeen met een percentage van de algemene bijdrage die aan dit Fonds wordt gestort in toepassing van de collectieve arbeidsovereenkomst van 27 maart 1980, zoals laatst gewijzigd bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 28 januari 1999.

§ 2. Dit percentage wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur van het Fonds voor bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf, in toepassing van artikel 11 van de statuten van dit fonds.

HOOFDSTUK IV - Verdeling

Artikel 4

De percentages voor de verdeling van de sommen bedoeld onder de organisaties bedoeld onder artikel 1, worden jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur van het Fonds voor bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf, in toepassing van artikel 11 van de statuten van dit Fonds.

HOOFDSTUK V - Controle

Artikel 5

De Raad van Bestuur van het Fonds voor bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf behoudt zich het recht voor om aan de organisaties bedoeld in artikel 1, de rechtvaardiging te vragen van de uitgaven die werden verricht op basis van de sommen die werden gestort in toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst.

HOOFDSTUK VI - Geldigheid

Artikel 6

Deze collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 1999. Zij wordt gesloten voor een onbepaalde tijd en kan met unanieme toestemming van de ondertekende partijen worden opgezegd mits een opzegging van twee jaar, betekend bij een ter post aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van het Paritair Comité voor het bouwbedrijf. 

 

 


Historiek
01/01/1999 31/12/2050 190203 Bijdrage van het FBZ in het kader van de informatieopdracht voor de werkgevers uit het bouwbedrijf met betrekking tot de toepassing van de wettelijke en conventionele bepalingen