1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds

Paritair (sub-)Comité nr.:
118.00.00-00.00, 118.01.00-00.00, 118.02.00-00.00, 118.04.00-00.00, 118.05.00-00.00, 118.07.00-00.00, 118.08.00-00.00, 118.09.00-00.00, 118.10.00-00.00, 118.11.00-00.00, 118.12.00-00.00, 118.13.00-00.00, 118.14.00-00.00, 118.16.00-00.00, 118.17.00-00.00, 118.18.00-00.00, 118.19.00-00.00, 118.20.00-00.00, 118.21.00-00.00, 118.22.00-00.00

Bijwerking: 08/04/2019
Geldig vanaf: 01/01/2004
Geldig tot: 30/06/2005

Een  collectieve arbeidsovereenkomst werd op 8 oktober 2003 gesloten tot bepaling van de bijdragen voor het Waarborg- en Sociaal Fonds van de voedingsnijverheid vanaf 1 januari 2004. Zij werd neergelegd op de Griffie van de Dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 12 december 2003 onder het nummer 69039/CO/118. Het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 29 december 2003. Zij werd algemeen verbindend verklaard door KB van 13/09/2004 (B St van 01/10/2004)

Wij geven u hierna de nuttige bepalingen uit deze collectieve arbeidsovereenkomsten.

Collectieve arbeidsovereenkomst gesloten tot bepaling van de bijdragen

 

Artikel 1

Deze CAO is van toepassing op de werkgevers en de arbeiders en arbeidsters die ressorteren onder het Paritair Comité van de voedingsnijverheid en die terzelfdertijd onder het toepassingsgebied vallen van de CAO van 8 oktober 2003 tot wijziging en coördinatie van de statuten van het Waarborg- en Sociaal Fonds voor de voedingsnijverheid.

 

Artikel 2

Deze CAO sluit aan bij artikel 12 §1 van de CAO van 8 oktober 2003 tot instelling van een Waarborg- en Sociaal Fonds voor de voedingsnijverheid.

 

Artikel 3

§1      De bijdragen voor de werking van het Waarborg- en Sociaal Fonds van de voedingsnijverheid zijn de volgende.

§2      Voor het eerste kwartaal van 2004 bedragen de bijdragen:

              A)      voor de ondernemingen met uitzondering van de ondernemingen van de groenteconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/.... dragen: 1,45 %.

              B)      voor de ondernemingen van de groenteconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/.... dragen: 0,15 %.

§3      Vanaf 1 april 2004 tot 30 juni 2005 bedragen de bijdragen:

              A)      voor de ondernemingen met uitzondering van de ondernemingen van de groenteconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/.... dragen: 1,30 %.

B)     voor de ondernemingen van de groenteconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/.... dragen: 0 %.

 

 

§4      Vanaf 1 juli 2005 en voor onbepaalde duur bedragen de bijdragen:

              A)      voor de ondernemingen met uitzondering van de ondernemingen van de groenteconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/.... dragen: 1,30 %.

              B)      voor de ondernemingen van de groenteconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/... dragen: 0 %.

Artikel 4

§1      De volgende bijkomende bijdragen worden geïnd voor alle ondernemingen voor de werking van het Instituut voor Professionele Vorming, hierna genoemd "IPV".

§2      Vanaf 1 januari 2004 tot en met 30 juni 2004 bedraagt de werkgeversbijdrage 0.15 % van de lonen aangegeven bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid voor de financiering van de initiatieven met betrekking tot vorming en tewerkstelling van risicogroepen.

§3      Vanaf 1 juli 2004 en voor onbepaalde duur bedraagt de werkgeversbijdrage 0,20 % van de lonen aangegeven bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, zijnde 0,05 % voor de financiering van vorming in het algemeen en 0,15 % voor de financiering van de initiatieven met betrekking tot vorming en tewerkstelling van risicogroepen.

Artikel 5

De partijen vragen de algemeenverbindendverklaring aan.

Artikel 6

Deze CAO treedt in werking op 1 januari 2004 en wordt gesloten voor een onbepaalde tijd.

Artikel 7

Deze CAO kan opgezegd worden door één der partijen middels een opzeggingstermijn van zes maanden, betekend bij een ter post aangetekende brief gericht aan de voorzitter van het Paritair Comité voor de voedingsnijverheid en aan alle organisaties die erin vertegenwoordigd zijn.

 

Samenstelling van de werkgeversbijdragen

Deze bijdrage wordt geïnd door de RSZ.

 

De werkgevers aangesloten bij het erkende sociaal secretariaat Groep S - Sociaal Secretariaat vzw dienen geen bijzondere schikkingen te treffen. Onze diensten houden automatisch rekening met de bijdrage bij de opstelling van de afrekeningen.

 

Ondernemingen met uitzondering van de ondernemingen van de groentenconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/… dragen.

 

2004

Kwartaal 1

Kwartaal 2

Kwartaal 3

Kwartaal 4

Algemene bijdrage

1,45 %

1,30 %

1,30 %

1,30 %

Professionele Vorming (IPV)

0.15

0.15

0.20

0.20

 

2004

Kwartaal 1

Kwartaal 2

Kwartaal 3

Kwartaal 4

Algemene bijdrage

1,30 %

1,30 %

1,30 %

1,30 %

Professionele Vorming (IPV)

0.20

0.20

0.20

0.20

 

 

Ondernemingen van de groentenconservennijverheid, watervrije groenten, zuurkool, in zout ingelegde groenten, bereiding van droge, bevroren en diepgevroren groenten, het schoonmaken en het bereiden van verse groenten, die als RSZ-kengetal het nummer 51/… dragen.

 

2004

Kwartaal 1

Kwartaal 2

Kwartaal 3

Kwartaal 4

Algemene bijdrage

0,15 %

0 %

0 %

0%

Professionele Vorming (IPV)

0.15

0.15

0.20

0.20

 

2004

Kwartaal 1

Kwartaal 2

Kwartaal 3

Kwartaal 4

Algemene bijdrage

0 %

0 %

0 %

0 %

Professionele Vorming (IPV)

0.20

0.20

0.20

0.20

 

 

Aanvullend pensioenstelsel:

Voor de bijdragen aan het Fonds 2°pijler: zie hfdst. 52.3

Toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst: om de integrale tekst te lezen, klik op het registratienummer.

Datum CAO
08/10/2003
Registratienr
69039
Geldig van
-
Geldig tot
30/06/2005
Neerleggingsdatum
06/11/2003
Registratiedatum
12/12/2003
Onderwerp
vaststelling van de werkgeversbijdrage aan FBZ
BS Bericht van neerlegging
29/12/2003
Algemeen verbindend verklaring
-
Algemeen verbindend verklaard door Koninklijk Besluit van
13/09/2004
Gepubliceerd in het B.St. van
01/10/2004
Keywords
RISICOGROEPEN, FONDSEN VOOR BESTAANSZEKERHEID

Historiek
01/01/2018 31/12/2050 1902 Fonds voor bestaanszekerheid: bijdragen
01/01/2012 31/12/2014 1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds
01/01/2009 31/12/2011 1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds
01/07/2005 18/09/2007 1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds
01/01/2004 30/06/2005 1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds
01/10/2003 31/12/2003 1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds
01/10/2003 31/12/2003 1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds
01/01/2001 30/09/2003 1902 1901 Bijdrage aan het sociaal fonds
01/01/2001 31/12/2000 1902 1901 Bijdrageaan het sociaal fonds