2003 Bestaanszekerheidsuitkeringen (ziekte-ongeval)
Paritair (sub-)Comité nr.:
118.03.00-00.00
Bijwerking: 03/04/2024
Geldig vanaf: 01/10/2023
Tussenkomst: langdurige ziekte: 8,74 EUR/dag (vanaf 01/10/2023) en 8,90 EUR/dag (vanaf 01/01/2024).
Betaling: door het Fonds
In het Paritair Comité voor de voedingsnijverheid werd op 13 december 2023 een collective arbeidsovereenkomst gesloten betreffende de toekenning van een aanvullende vergoeding bij een ziekte-uitkering in geval van langdurige ziekte in de bakkerijen en banketbakkerijen (nr. 186286/CO/118).
1. Vergoeding
1.1. Type van vergoeding
Vergoeding bij een ziekte-uitkering in geval van langdurige ziekte.
1.2. Terminologie van ziekte
Elke ziekte waarvan de duur 3 maanden overschrijdt. De zwangerschapsrust wordt niet als een ziekte.
2. Betaling
2.1. Bedrag
Er wordt een aanvullende vergoeding per dag (dagen vergoed door de mutualiteit) van:
- 8,74 EUR bruto per dag vanaf 01/10/2023;
- 8,90 EUR bruto per dag vanaf 01/01/2024.
2.2. Fonds/werkgevers
De vergoeding bij een ziekte-uitkering wordt door het Sociaal Fonds aan de arbeiders uitbetaald vanaf de eerste dag van de 4e maand tot en met de laatste dag van de 12de maand ziekte.
Het Sociaal Fonds betaalt de aanvullende vergoeding per kwartaal op de bankrekening van de werknemer.
2.3. Anciënniteit
Er wordt geen enkele anciënniteitsvoorwaarde gesteld voor de toekenning van de aanvullende vergoeding.
2.4. Bijzonderheden
Indien de arbeider geen recht heeft op een vergoeding van de mutualiteit voor een reden eigen aan de gezondheidszorg, zal het Sociaal Fonds de aanvraag onderzoeken en geval per geval een beslissing nemen.
De aanvullende vergoeding is niet aan RSZ-bijdragen onderworpen, maar alleen aan de bedrijfsvoorheffing.
3. Toekenningsmodaliteiten
De modaliteit van de aanvullende vergoeding en de informatie hierover worden uitgewerkt door de Raad van Beheer van het Sociaal Fonds.
Gevallen die niet in deze collectieve arbeidsovereenkomst zijn voorzien, worden voorgelegd aan de raad van beheer van het Sociaal Fonds, dat de praktische modaliteiten voor de uitbetaling van de aanvullende vergoeding bepaalt.
Toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst: om de integrale tekst te lezen, klik op het registratienummer.
Datum CAO
13/12/2023 |
Registratienr
186286 |
Geldig van
01/10/2023 |
Geldig tot
- |
Neerleggingsdatum
08/02/2024 |
Registratiedatum
27/02/2024 |
||
Reikwijdte
Bakkerijen, banketbakkerijen die 'verse' producten vervaardigen voor onmiddellijke consumptie met zeer beperkte houdbaarheid en verbruikszalen bij een banketbakkerij |
|||
Onderwerp
Toekenning van een aanvullende vergoeding bij een ziekte-uitkering ingeval van langdurige ziekte in de bakkerijen en banketbakkerijen |
|||
BS Bericht van neerlegging
11/03/2024 |
Algemeen verbindend verklaring
Gevraagd |
||
Algemeen verbindend verklaard door Koninklijk Besluit van
- |
Gepubliceerd in het B.St. van
- |
||
Keywords
- |
|||
Tekst aangepast op
03/04/2024 |
Historiek | ||
---|---|---|
01/10/2023 | 31/12/2050 | 2003 Bestaanszekerheidsuitkeringen (ziekte-ongeval) |
01/01/2022 | 30/09/2023 | 2003 Bestaanszekerheidsuitkeringen (ziekte-ongeval) |
01/01/2020 | 31/12/2021 | 2003 Bestaanszekerheidsuitkeringen (ziekte-ongeval) |
01/01/2018 | 31/12/2019 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/01/2016 | 31/12/2017 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/01/2014 | 31/12/2015 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/01/2012 | 31/12/2013 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/01/2010 | 31/12/2011 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/01/2007 | 31/12/2009 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/07/2005 | 31/12/2006 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/07/2003 | 30/06/2005 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/07/2001 | 30/06/2003 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |
01/01/2000 | 30/06/2001 | 2003 Aanvullende vergoeding in geval van langdurige ziekte |