1903 Uitbetaling van tewerkstellingspremies

Paritair (sub-)Comité nr.:
316.00.00-00.00

Bijwerking: 31/07/2012
Geldig vanaf: 01/04/2005

In het Paritair Comité voor de koopvaardij werd op 20 april 2005 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten betreffende de uitbetaling van tewerkstellingspremies voor de tewerkstelling van scheepsgezellen ingeschreven in de Belgische Pool der zeelieden. Ze werd neergelegd op de Griffie van de dienst der collectieve arbeidsbetrekkingen en geregistreerd op 13 mei 2005 onder het nummer 74708/CO/316.

Ze werd algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 1 juli 2006 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 3 november 2006.

U kan deze CAO consulteren door te klikken op onderstaande link.

Wij geven u hierna de tekst van deze CAO.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op :
a) de werkgevers van de ondernemingen waarvan de activiteit tot de bevoegdheid van het Paritair Comité voor de koopvaardij behoort met uitzondering van de werkgevers van de ondernemingen die sleepboten exploiteren, waarvan de verrichte sleepactiviteit "zeevervoer" is;
b) de werknemers tewerkgesteld in deze ondernemingen, verbonden met een arbeidsovereenkomst wegens scheepsdienst, met uitsluiting van de werknemers tewerkgesteld door de werkgevers van de ondernemingen die sleepboten exploiteren waarvan de verrichte sleepactiviteit "zeevervoer" is.
Art. 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst heeft tot doel tewerkstellingspremies uit te betalen aan de werkgevers vermeld onder artikel 1, a) die scheepsgezellen tewerkstellen ingeschreven in de Belgische Pool der zeelieden.
De raad van beheer van het "Bedrijfsfonds voor de koopvaardij" kan eveneens tewerkstellingspremies uitkeren aan werkgevers andere dan vermeld in artikel 1, a) indien deze werkgevers scheepsgezellen tewerkstellen die ingeschreven zijn in de Belgische Pool der zeelieden en indien zij tegemoetkomen in de kosten zoals vermeld in artikel 5, paragraaf 3.
Art. 3. De grootte van de premie wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur van het "Bedrijfsfonds voor de koopvaardij" en bij collectieve arbeidsovereenkomst, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit.
Art. 4. De tewerkstellingspremies worden maandelijks uitbetaald. Indien de scheepsgezel geen volledige maand gewerkt heeft wordt de tewerkstellingspremie betaald pro rata het aantal gewerkte dagen. Een maand bestaat uit 30 dagen.
Om aanspraak te maken op tewerkstellingspremies moet de reder het aanvraagformulier gevoegd in bijlage aan deze collectieve arbeidsovereenkomst, ingevuld en ondertekend, bezorgen aan het "Bedrijfsfonds voor de koopvaardij".

Commentaar: klik op de gerelateerde CAO voor het formulier

Art. 5. Voor de tegemoetkoming in de kosten betalen de werkgevers vermeld onder artikel 1, a) :
- een bedrag per dag en per zeevarende of shoreganger tewerkgesteld op Belgische vlaggenschepen en waarvoor aangifte moet worden gedaan bij de hulp- en voorzorgskas;
- en per dag en per zeevarende ingeschreven in de Belgische Pool der zeelieden, tewerkgesteld op vreemde vlaggenschepen en waarvoor sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd zijn.
De grootte van dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur van het "Bedrijfsfonds voor de koopvaardij" en bij collectieve arbeidsovereenkomst, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit.
Art. 6. Deze collectieve arbeidsovereenkomst heeft uitwerking met ingang van 1 april 2005 en wordt gesloten voor onbepaalde tijd.
Zij kan door elk van de ondertekenende partijen worden opgezegd, met een opzeggingstermijn van zes maanden per aangetekende brief gericht aan de voorzitter van het Paritair Comité voor de koopvaardij en aan de ondertekenende partijen.
De termijn van zes maanden begint te lopen vanaf de datum waarop de aangetekende brief aan de voorzitter van het paritair comité is toegestuurd.

Toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst: om de integrale tekst te lezen, klik op het registratienummer.

Datum CAO
20/04/2005
Registratienr
74708
Geldig van
01/04/2005
Geldig tot
-
Neerleggingsdatum
22/04/2005
Registratiedatum
13/05/2005
Onderwerp
uitbetaling van tewerkstellingspremies voor tewerkstelling van scheepsgezellen ingeschreven in de Belgische pool van de zeelieden
BS Bericht van neerlegging
27/05/2005
Algemeen verbindend verklaring
-
Algemeen verbindend verklaard door Koninklijk Besluit van
01/07/2006
Gepubliceerd in het B.St. van
03/11/2006
Keywords
AANWERVING, FONDSEN VOOR BESTAANSZEKERHEID

Historiek
01/04/2005 31/12/2999 1903 Uitbetaling van tewerkstellingspremies