1902 Werkgeversbijdrage voor het sociaal fonds

Paritair (sub-)Comité nr.:
115.03.00-00.00

Bijwerking: 09/10/1998
Geldig vanaf: 01/01/1997

In het Paritair Comité voor het glasbedrijf werd op 12 mei 1997 een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten tot vaststelling van sommige arbeidsvoorwaarden in de sector van de spiegelmakerij en van de fabricage van kunstramen. Deze collectieve arbeidsovereenkomst werd algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 10 juni 1998 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 3 september 1998.

Wij geven U hierna de bepalingen uit deze CAO betreffende de werkgeversbijdrage voor het "Sociaal Fonds der werklieden van de glasnijverheid vzw"

TITEL I - TOEPASSINGSGEBIED

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de werklieden van de fabrieken en ondernemingen van de volgende bedrijfssectoren, het door hen verrichte monteren en plaatsen inbegrepen, met uitzondering van de nv MIRODAN :

1°    samengevoegd en/of omgevormd en/of bewerkt vlak glas, bijvoorbeeld: isolerende beglazing, spiegelglas, geslepen spiegelglas, met geslepen rand, verzilverd, gegraveerd, versierd, gewelfd, dofgemaakt, fijn glas, kortom de spiegelmakerij, en andere ;

2°    fabricage van kunstramen.

Met werklieden worden arbeiders  en arbeidsters bedoeld.

 (...)

TITEL V – ANDERE VOORDELEN

 (…)

HOOFDSTUK VI ‑    Werkgeversbijdrage voor het Sociaal Fonds der werk­lieden van de glasnijverheid vzw

Artikel 42

De werkgeversbijdrage wordt vastgesteld, per tewerkgestelde werkman, op een bedrag evenwaardig aan 3.000 fr. voor de jaren 1997 en 1998.

Er zal in de schoot van het Fonds voor Bestaanszekerheid een werkgroep opgericht worden die zich zal buigen over het probleem van de adequatie tussen de ontvangsten en de uitgaven.

Het aantal tewerkgestelde personen wordt bekomen door het aantal gewerkte dagen en de dagen welke daarmede krachtens de wetgeving betreffende de sociale zekerheid van de werknemers worden gelijkgesteld, te delen door het theoretisch aantal te werken en daarmee gelijkgestelde dagen in de loop van elk kalenderjaar.

HOOFDSTUK VII ‑ Vakbondsopleiding

Artikel 43

Met het oog op de financiering van de vakbondsopleiding wordt de werkgeversbijdrage vastgesteld, per jaar en per tewerkgestelde werkman, op een bedrag gelijkwaardig aan 950 fr. voor de jaren 1997 en 1998.

 (…)

TITEL XIII. ‑ SOCIALE VREDE

Artikel 53

Tot 31 december 1998, verbinden de ondertekenende vakbonden van de huidige overeenkomst en hun leden er zich toe geen enkele algemene en collectieve eis meer te stellen, ten gunste van de arbeiders, bij de werkgevers die behoren tot aanvullende sub‑sector van de glasnijverheid, buiten de uitvoeringsmaatregelen van de huidige overeenkomst.

TITEL XIV - GELDIGHEID

Artikel 54

Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt van kracht op 1 januari 1997 en verliest haar uitwerking op 31 december 1998.  Zij wordt te goeder trouw gesloten en de ondertekenende partijen verbinden er zich toe om ze te d oen naleven bij hun lastgevers, zowel naar de letter  als naar de geest.

Artikel 55

De voordeligere maatregelen van de collectieve arbeidsovereenkomsten gesloten in de schoot van de onderneming behouden hun uitwerking tijdens de ganse duur van de huidige collectieve arbeidsovereenkomst.

 (…)


Historiek
01/01/1997 31/12/2999 1902 Werkgeversbijdrage voor het sociaal fonds