Land- en tuinbouwsector: verlenging betalingsfaciliteiten

Van 
80440

Door de verlenging van het Russische invoerverbod, werd door de Minister van Zelfstandigen en Landbouw, Willy Borsus, de voorgenoemde maatregel uitgebreid tot de voorlopige bijdragen van het derde en vierde trimester 2016 en van het eerste en tweede kwartaal 2017.

De land- en tuinbouwers die problemen ondervinden door het Russisch invoerverbod, kunnen uitstel  van betaling van de sociale bijdragen aanvragen vóór 15 september 2016.

Zelfstandigen in hoofdberoep en meewerkende echtgenoten maxi-statuut  in deze sector kunnen genieten van één jaar uitstel, voor het betalen van de sociale bijdragen en dit zonder verhogingen.

Deze aanvraag kan ingediend worden met minstens volgende informatie:

  • onderwerp van uw e-mail: ‘Aanvraag maatregel land- en tuinbouw’
  • uw nationaal nummer (zie vervaldagbericht of uw identiteitskaart)
  • uw naam, voornaam en adres
  • uw ondernemingsnummer (KBO-nummer)
  • de naam en de bedrijfszetel  van uw vennootschap

Let op: het gaat om een uitstel tot betaling en niet om een vrijstelling. Wanneer de bijdragen niet betaald worden binnen de voorziene termijn, zal de maatregel geannuleerd worden en zullen de ten onrechte uitbetaalde uitkeringen door het sociaal verzekeringsfonds, mutualiteit en de pensioendienst teruggevorderd worden.

 

Nota voor getroffen klanten van Group S - SVZ
Deze aanvraag kan ingediend worden door een e-mail te versturen naar uw dossierbeheerder (of naar infosvk@groups.be).  Wij zullen dan onderzoeken of uw onderneming effectief een activiteit uitvoert die gedekt wordt door deze maatregel.
U heeft ook de mogelijkheid tot het indienen van een aanvraag tot vermindering van de sociale bijdragen en/of eventueel een aanvraag tot vrijstelling bij de Commissie voor vrijstellingen van bijdragen.
Voor verdere vragen kan u steeds contact opnemen met uw dossierbeheerder.