322.01 Coronavirus: nieuwe verlenging van de steunmaatregel voor dienstenchequeondernemingen in het Waalse gewest

11/12/2020

In ons artikel van 9 juli 2020 brachten we u op de hoogte van de verlenging van de steunmaatregelen  van het Waalse gewest ten gunste van dienstenchequeondernemingen die door de economische crisis als gevolg van de COVID-19-pandemie werden getroffen.

Een van deze maatregelen is een maandelijkse toelage om de kosten te dekken die door de erkende ondernemingen werden gedaan om de tewerkstelling van dienstenchequewerknemers te behouden tijdens de crisismaanden hoewel ze in de onmogelijkheid waren dienstenchequeprestaties te verrichten.  

Deze maatregel die de periode van maart 2020 tot augustus 2020 al dekte, werd opnieuw verlengd voor de maanden november en december 2020.

De steun voor dienstenchequeondernemingen en hun werknemers heeft betrekking op het aantal uren dat door de onderneming werd betaald maar niet werd gepresteerd. Dit houdt in dat de dienstenchequewerknemer niet tijdelijk werkloos werd gesteld.

De toelage wordt als volgt toegekend:

  • Voor november 2020: 18 EUR per betaald maar niet gepresteerd uur.
  • Voor december 2020: 18 EUR per betaald maar niet gepresteerd uur.

Om in aanmerking te komen voor de toelage moet de erkende onderneming het aantal betaalde uren voor elke dienstenchequewerknemer meedelen aan de onderneming die dienstencheques voor het Waalse Gewest uitgeeft.

De steunaanvragen met betrekking tot niet-gepresteerde uren moeten uiterlijk tegen de volgende datums worden ingediend:

  • November 2020: uiterlijk tegen 31 december 2020
  • December 2020: uiterlijk tegen 31 januari 2021

De toelage wordt door de onderneming die dienstencheques voor het Waalse Gewest uitgeeft binnen tien werkdagen na deze mededeling uitbetaald.  

Meer informatie over de praktische regels inzake de indiening van de aanvraag vindt u via de volgende link: https://titres-services.wallonie.be/entreprise/actualites/coronavirus-faqs