145.07 Seizoenarbeiders

18/03/2020

Verlenging toekomstplan voor de champignonteelt

Wat is het?

Op de Ministerraad van 19 juli 2013 werd het toekomstplan voor de champignonteelt goedgekeurd. Dit hield in dat bedrijven, mits ze voldeden aan de voorwaarden, gebruik konden maken van een aangepaste regeling voor seizoenarbeid tot einde 2014.  Deze regeling is ondertussen verlengd voor onbepaalde duur. Na overleg in het Paritair Comité werd recentelijk beslist dat er een nieuwe aanvraag zou uitgestuurd worden voor 2020.

Alle bedrijven die in 2020 gebruik willen maken van de verruimde seizoenregeling (een volledig jaar voor de werkgever en 100 dagen per seizoenwerknemer) moeten hiervoor een aanvraag indienen bij het Waarborg en Sociaal Fonds voor het Tuinbouwbedrijf enerzijds en bij het Paritair Comité voor het Tuinbouwbedrijf anderzijds.

Aanvraagformulier:

Indien u gebruik wilt maken van deze maatregel, bezorg aan het Fonds dan, ten laatste op 25/03/2020, het aanvraagformulier volledig ingevuld terug. Deze aanvraag wordt bij voorkeur via mail (secr@hortifonds.be) bezorgd.

OPGELET: Zolang u  van het Fonds geen bericht gekregen hebt dat u het toekomstplan mag toepassen, moet u er rekening mee houden dat u mogelijks, in 2020, geen gebruik kan maken van de aangepaste seizoenregeling voor de champignonteelt. Dit houdt in dat, in hoofde van de werkgever, seizoenarbeiders kunnen ingeschakeld worden gedurende SLECHTS 156 dagen en dat het quotum van 65 dagen per seizoenwerknemer niet overschreden mag worden.

Bijkomende informatie:

Voor bijkomende informatie kan u steeds terecht op het secretariaat van het Waarborg en Sociaal Fonds voor het Tuinbouwbedrijf. U kan het Fonds telefonisch bereiken op het nummer 016/24.70.70, elke werkdag tussen 9 en 12 u.