Indexsprong uitgesteld tot april 2015

Van 
71113

Het wetsontwerp betreffende de bevordering van de tewerkstelling dat de maatregelen over de indexsprong bevat, kan niet meer worden gestemd vóór 1 april 2015.

Aangezien op 30 maart 2015 de nieuwe indexcijfers worden gepubliceerd, zal de inwerkingtreding van de indexsprong met een maand worden uitgesteld. De indexsprong zal dan in de loop van april 2015 in werking treden. Eventuele loonindexeringen op 1 april 2015 blijven behouden.

De indexsprong zal worden uitgevoerd via een blokkering van de afgevlakte gezondheidsindex. Deze index zal geblokkeerd worden op het niveau van maart 2015. Er wordt een "referte-index" ingevoerd die 2% lager is dan de "afgevlakte gezondheidsindex" en die zal evolueren volgens de inflatie. Zodra deze "referte-index" de "geblokkeerde afgevlakte gezondheidsindex" bereikt, stopt de blokkering van de index en kan de afgevlakte gezondheidsindex verder evolueren op basis van zijn nieuwe definitie (gemiddelde van de indexcijfers van de laatste vier maanden vermenigvuldigd met 0,98).

De indexsprong is van toepassing op de lonen van de private en de openbare sector.

We nodigen u uit onze website regelmatig te raadplegen om de concretisering van deze maatregel op te volgen.