Bericht Y +2 : aanplakking van de uitslag van de kiesverrichtingen

Van 

Ten laatste op dag Y + 2 (ten vroegste 15 en uiterlijk 28 mei 2024), plakt de werkgever, op dezelfde plaats als het bericht X, een bericht aan met de uitslag van de stemming en de samenstelling van de ondernemingsraad of het comité. Voor dit bericht dat de uitslag van de stemming en de samenstelling van de ondernemingsraad of het comité weergeeft, wordt het officiële model gebruikt.

Op het moment dat het bericht X elektronisch ter beschikking van de werknemers gesteld werd in plaats van te worden aangeplakt, wordt het bericht met vermelding van de uitslag van de stemming en de samenstelling van de ondernemingsraad of het comité aangeplakt op de plaats waar het zou zijn aangeplakt indien men niet was overgegaan tot elektronische terbeschikkingstelling van het bericht X. Het is niet mogelijk de aanplakking van dit bericht te vervangen door een elektronische terbeschikkingstelling aan de werknemers.

Het bericht vermeldt duidelijk en nauwkeurig alle personeelsafgevaardigden en alle werkgeversafgevaardigden, alsook hun plaatsvervangers.

De werkgeversafvaardiging moet samengesteld zijn uit het ondernemingshoofd en één of meer gewone afgevaardigden en plaatsvervangers, door hem aangeduid. Zij moeten de bevoegdheid hebben hem te vertegenwoordigen en te binden als gevolg van de leidinggevende functies die zij in de onderneming uitoefenen.

Deze afgevaardigden mogen niet hoger in aantal zijn dan de personeelsafgevaardigden. De werkgever maakt deel uit van de werkgeversafvaardiging: hij moet dus meegeteld worden als lid van de werkgeversafvaardiging voor de bepaling van het aantal leden van de werkgeversafvaardiging die niet meer leden mag tellen dan de werknemersafvaardiging.

In het bericht Y+2 mag de werkgever zijn vertegenwoordigers enkel kiezen uit diegenen die voor de verkiezingen op dag X voorgesteld werden op de lijst van het leidinggevend personeel die op dag X is meegedeeld et die op dag X+28 definitief is geworden.
Het zal later na de dag Y +2 mogelijk zijn de lijst van de werkgeversafgevaardigden en de lijst van het leidinggevend personeel aan te passen om rekening te houden  met de evolutie van de leidinggevende functies en van de personen die deze functies uitoefenen. Wij verwijzen U daarover naar het nr 2123 van de brochure sociale verkiezingen.