322.01 Coronavirus: steun voor dienstenchequeondernemingen in het Waalse gewest

01/04/2020

De verspreiding van het coronavirus heeft een steeds grotere economische en sociale impact in Wallonië en treft sectoren die aan sociale en maatschappelijke behoeften beantwoorden. Om de ondernemingen en werknemers van de dienstenchequesector te ondersteunen, heeft de Waalse regering beslist om twee steunmaatregelen voor te stellen teneinde grote sociale drama’s te vermijden.

  1. Betaling van € 5000 steun aan erkende dienstenchequeondernemingen;
  2. Behoud van de subsidie van € 14,8 voor elke betaald uur van een dienstenchequewerknemer. Deze maatregel draagt ertoe bij dat voor de werknemers het behoud van hun volledig loon wordt gewaarborgd. Rekening houdend met de specificiteit van de dienstenchequesector wordt de vergoeding toegekend zelfs als de onderneming gedeeltelijk gebruik heeft gemaakt van tijdelijke werkloosheid.

Meer informatie over deze maatregelen vindt u op de website:

https://emploi.wallonie.be/news/coronavirus--mesures-pour-les-entreprises-titres-services.

Om alle vragen over deze maatregelen te kunnen beantwoorden, stelt het Waalse gewest een FAQ op die via een newsletter aan de ondernemingen zal worden bezorgd. Deze FAQ wordt ook online gezet op de websites www.emploi.wallonie.be en www.onem.be.