4302 Akkoorden ter bevordering van de werkgelegenheid

Paritair (sub-)Comité nr.:
126.00.00-00.00

Bijwerking: 13/01/1998
Geldig vanaf: 01/01/1997

In het Paritair Comité voor de stoffering en de houtbewerking werd op 14 mei 1997 een collectieve arbeids-overeenkomst gesloten betreffende het sectoraal tewerkstellingsplan. Zij werd neergelegd op de Griffie van de Dienst der Collectieve arbeidsbetrekkingen op 15 mei 1997 en geregistreerd op 17 juni 1997 onder het nr. 44.236/COB/126. Het bericht van neerlegging verscheen in het Belgisch Staatsblad van 11 juli 1997.

Wij geven u hierna de integrale tekst van deze CAO en vervolgens een commentaar.

Voor de algemene reglementering inzake de bevordering van de werkgelegenheid, zie onze interprofessionele documentatie onder nr. 275.2.

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de arbeiders en arbeidsters van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Comité voor de stoffering en de houtbewerking.

Artikel 2

Zij wordt gesloten in uitvoering van Hoofdstuk IV van Titel III van de wet van 26 juli 1996 tot bevordering van de werkgelegenheid en tot preventieve vrijwaring van het concurrentievermogen (Belgisch Staatsblad van 1 augustus 1996) en van het koninklijk besluit van 24 februari 1997 (Belgisch Staatsblad van 11 maart 1997).

(...)

Artikel 5 - Loopbaanonderbreking

§1     De CAO loopbaanonderbreking, gesloten op 10 mei 1995 wordt als volgt aangepast en uitgebreid :

a)    de wettelijke regeling ivm palliatieve zorg en de zorg voor een ziek gezins- of familielid wordt in de tekst opgenomen, teneinde werkgevers en werknemers op de hoogte te houden van hun respectieve rechten en plichten terzake.

b)    de redenen die het recht op loopbaanonderbreking kunnen openen, worden uitgebreid met :

-      palliatieve zorg en de zorg voor een ziek gezins- of familielid, indien de afwezigheid van de arbeider/ster langer dan twee maanden zal duren.

-      elke ernstige sociale reden verbonden aan het familieleven van de arbeider/ster, zoals de formaliteiten vereist voor de adoptie van een kind.

-      het aanvatten van een zelfstandige activiteit die niet concurrerend is met deze van de werkgever.

c)    alle vormen van arbeidsduurvermindering worden opengelaten, terwijl de vroegere CAO slechts halftijdse arbeidsduurvermindering toeliet.

d)    wat het percentage afwezigheden te wijten aan de loopbaanonderbreking aangaat, wordt voor kleine ondernemingen een specifieke regeling voorzien, die rekening houdt met de realiteit van de bedrijfsorganisatie.

Voor de andere ondernemingen blijft het percentage van 5 % behouden.

e) de weigeringsgronden van de werkgever worden beperkt tot drie.

§2     Uitwerking als tewerkstellingsmaatregel

De toepassingsmodaliteiten van de loopbaanonderbeking worden geregeld in een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten ter aanvulling en vervanging van de CAO dd. 10 mei 1995, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 4 augustus 1996 (Belgisch Staatsblad van 5 oktober 1996).

Bedoelde collectieve arbeidsovereenkomst zal ter registratie en algemeen verbindend verklaring worden voorgelegd, zodat haar bepalingen directe uitwerking krijgen in de onderneming.

Commentaar : zie ook onze omzendbrief Hfdst.28.

Artikel 6 - Vrijwillige deeltijdse arbeid

§1     De CAO vrijwillige deeltijdse arbeid, gesloten op 10 mei 1995 wordt als volgt aangevuld :

Het deeltijds arbeidsregime kan alle bij de wet toegestane vormen van arbeidsduurvermindering aannemen.

De arbeidstijd van de deeltijdse arbeider/ster kan ook berekend worden op jaarbasis.

De werkgever heeft een vervangingsplicht zodra het equivalent van een voltijdse tewerkstelling wegvalt, tenzij hij kan aantonen dat door deze maatregel tijdelijke werkloosheid of ontslagen vermeden kunnen worden.

§2     Uitwerking als tewerkstellingsmaatregel

De toepassingsmodaliteiten van deeltijdse arbeid worden ingeschreven in een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten ter aanvulling en vervanging van de CAO dd. 10 mei 1995, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 7 oktober 1996, Belgisch Staatsblad van 14 maart 1997.

Bedoelde collectieve arbeidsovereenkomst zal ter registratie en algemeen verbindend verklaring worden neergelegd, zodat haar bepalingen directe uitwerking krijgen in de onderneming.

De werkgever die door toepassing van deze maatregel bijkomende tewerkstelling realiseert, zal een sectorale aanmoedigingspremie kunnen krijgen.

Commentaar : zie ook onze omzendbrief Hfdst.40.

Artikel 7 - Opleiding

§1     Opleiding wordt in de sector erkend als een recht en een plicht voor de werknemers.

Zowel de werkgever als de arbeider/ster moeten de mogelijkheid krijgen, gebruik te maken van de sectorale opleidingsmodules.

Opleiding wordt prioritair gesteld als een begeleidingsmaatregel in het geval van herstructurering van de onderneming of bij langdurige tijdelijke werkloosheid.

§2     Uitwerking als tewerkstellingsmaatregel

De toepassingsmodaliteiten worden geregeld in een afzonderlijke collectieve arbeidsovereenkomst, die ter registratie en algemeen verbindend verklaring wordt neergelegd.

De toepassing ervan zal geschieden bij wijze van toetreding. Elke toetredingsaanvraag wordt onderworpen aan het advies van het Beperkt Paritair Comité, waarna het dossier aan de Minister van Tewerkstelling en Arbeid wordt voorgelegd.

Artikel 8 - Versoepeling van de arbeidsorganisatie

§1     De collectieve arbeidsovereenkomst dd. 10 mei 1995 mbt de versoepeling van de arbeidsorganisatie wordt in al haar punten bevestigd.

-      De toepassingsregels van art. 20 bis van de arbeidswet worden versoepeld met dien verstande dat :

a)    inhaalrust mogelijk is hetzij via een alternatief uurrooster met minder uren, hetzij door toepassing van inhaalrustdagen.

b)    de inhaalrustdagen moeten worden genomen vooraleer arbeiders/sters tijdelijk werkloos worden gesteld.

c)    de ondernemingen een model van alternatief uurrooster in het eigen arbeidsreglement kunnen opnemen.

-      De mogelijkheid, op zaterdag te werken wordt uitgebreid tot de handel in, het leveren en plaatsen van meubelen en alle handelingen die met de verkoop te maken hebben.

§2     Uitwerking als tewerkstellingsmaatregel

De toepassingsmodaliteiten worden geregeld in de collectieve arbeidsovereenkomst tot aanpassing en vervanging van de CAO dd. 10 mei 1995.

Deze CAO wordt neergelegd ter registratie en algemeen verbindend verklaring.

De toepassing ervan zal geschieden bij wijze van toetreding. Elke toetredingsaanvraag wordt onderworpen aan het advies van het Beperkt Paritair Comité, waarna het dossier aan de Minister van Tewerkstelling en Arbeid wordt voorgelegd.

Commentaar : zie ook onze omzendbrief Hfdst.35.

Artikel 9 - Vermindering van de werkgeversbijdragen

In uitvoering van het koninklijk besluit van 24 februari 1997 (Belgisch Staatsblad van 11 maart 1997) kunnen de werkgevers kiezen voor ofwel het progressieve voordeel, ofwel het forfaitaire voordeel. Zij zullen hun definitieve keuze mededelen via de toetredingsacte die zij aan de voorzitter van het Paritair Comité laten geworden. Indien de werkgever nalaat, zijn expliciete keuze mede te delen, betekent dit dat hij enkel op het forfaitaire voordeel kan aanspraak maken.

De werkgever die een toetredingsacte opstuurt vóór 31 december 1997 kan de voordelen uit het Tewerkstellingsplan genieten vanaf 1 juli 1997.

De werkgever die pas daarna zijn keuze bekendmaakt, kan ten vroegste het voordeel uit het Tewerkstellingsplan genieten vanaf de eerste dag van het kwartaal tijdens hetwelk de toetredingsacte werd verzonden. De postdatum geldt daarbij als bewijs.

Artikel 10

Deze overeenkomst wordt gesloten voor een bepaalde duur van 1 januari 1997 tot en met 31 december 1998.

Aangezien deze CAO rechtstreekse uitwerking heeft, kunnen alle werkgevers aanspraak maken op een vermindering van de werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid met masimum 37.500 F per kwartaal en per werknemer. Om van deze vermindering te kunnen genieten moeten zij evenwel de maatregelen naleven en een netto-aangroei van het aantal werknemers realiseren met minstens het behoud van het arbeidsvolume, dit in vergelijking met het overeenstemmende kwartaal van 1996.

De aangeslotenen van het erkende sociaal secretariaat Groep S - Sociale samenwerking vzw dienen geen bijzondere schikkingen te treffen : onze diensten passen automatisch de vermindering toe.


Historiek
01/01/1997 31/12/2999 4302 Akkoorden ter bevordering van de werkgelegenheid