3004 Toekenning van een vergoeding aan de werknemers verbonden met een industrie leerovereenkomst en aan de werklozen die met vrucht een opleiding in een bedrijfsvakschool hebben volbracht

Paritair (sub-)Comité nr.:
126.00.00-00.00

Bijwerking: 21/11/1990
Geldig vanaf: 01/10/1988

In het Paritair Comité voor de stoffering en houtbewerking werd op 14 december 1988 een collectieve arbeids-overeenkomst gesloten tot toekenning van een vergoeding aan de werknemers verbonden met een industriële leerovereenkomst en aan de werklozen die met vrucht een opleiding in een bedrijfsvakschool hebben volbracht. Deze collectieve arbeidsovereenkomst werd algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 25 mei 1989 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 22 juni 1989. Ze werd gewijzigd door een collectieve arbeidsovereenkomst van 28 februari 1990 algemeen verbindend verklaard door een koninklijk besluit van 6 juli 1990 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 21 augustus 1990. De wijzigingen aangebracht door deze laatste CAO treden in werking op 1 januari 1990. Wij geven U hierna de integrale tekst van deze CAO en vervolgens een bondige commentaar.

 

Artikel 1

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werknemers tewerkgesteld in de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Comité van de stoffering en de houtbewerking en die met een industriële leerovereenkomst verbonden zijn en op de werklozen die met vrucht een opleiding in een bedrijfsvakschool hebben volbracht.

 

Artikel 2

Aan de werknemers die met vrucht een volledig opleidingsjaar hebben volbracht in een beroep erkend door het paritair comité en aan de werklozen die met vrucht een opleiding in een bedrijfsvakschool hebben volbracht wordt een uitzonderlijke forfaitaire vergoeding toegekend.

 

Artikel 3

Het bedrag en de wijze van toekenning van de in artikel 2 bedoelde vergoeding wordt vastgesteld door het Paritair Leercomité van de stoffering en de houtbewerking.

 

Artikel 4

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is gesloten voor onbepaalde duur en treedt in werking op 1 oktober 1988.

 

Volgens informatie ingewonnen bij de secretaris van het paritair leercomité wordt het bedrag en de wijze van toekenning van de bedoelde vergoeding intern geregeld in het paritair leercomité ; deze vergoeding kan zelfs per individueel geval worden bepaald.

 


Historiek
01/10/1988 31/12/2999 3004 Toekenning van een vergoeding aan de werknemers verbonden met een industrie leerovereenkomst en aan de werklozen die met vrucht een opleiding in een bedrijfsvakschool hebben volbracht