Waarom uw personeelsadministratie uitbesteden het verschil kan maken


Rekrutering, digitale marketing of IT, steeds meer bedrijven kiezen er voor om een aantal taken uit handen te geven. Het zijn belangrijke aspecten aan ondernemen die om expertise en ervaring vragen en vaak niet aanleunen bij de corebusiness van het bedrijf. In hetzelfde rijtje past ook de personeelsadministratie. Uiterst interessant dus om hier een specialist voor onder de arm te nemen.

1. Ervaring

Een goede loon- en personeelsadministratie is zonder twijfel bijzonder belangrijk binnen uw onderneming. Bovendien is het een materie die complex en moeilijk te doorgronden is. Kiest u voor een gespecialiseerde onderneming dan bent u zeker dat de beste oplossing voor uw HR-vraagstuk gezocht wordt. U kan rekenen op een ervaren expert met een doordachte en efficiënte aanpak.

Extra troef: in de praktijk krijgt u de hulp van meer dan één expert. Want de HR-expert die uw personeelsadministratie voor zijn rekening neemt, kan zelf vaak beroep doen op de hulp, ervaring en kennis van zijn collega’s. U werkt dus in feite samen met een heel bedrijf aan experten die elk op een ander domein expertise hebben en hulp kunnen bieden. U profiteert dus mee van het uitgebreide netwerk van uw expert en dat is mooi meegenomen.

2. Zorgeloos

Kiezen voor outsourcing is vaak een goede oplossing wanneer uw onderneming verwacht of onverwacht versterking nodig heeft bijvoorbeeld wanneer u een afwezigheid moet opvangen. Iemand kan ziek zijn of met zwangerschapsverlof of er is dringend nood aan een extra werkkracht omdat de werkdruk te hoog is geworden. Door de loon- en personeelsadministratie volledig of gedeeltelijk toe te vertrouwen aan een gespecialiseerd bedrijf, kan u uw onderneming al voor een stuk ontzorgen.

U heeft als onderneming tenslotte niet alleen wettelijke verplichtingen, een goede HR-administratie is ook belangrijk voor de vlotte werking van uw bedrijf. De loonadministratie even links laten liggen is dus geen goed idee. Een gespecialiseerd bedrijf kan meteen actie ondernemen en niet alleen dringende zaken oplossen maar ook problemen in de toekomst vermijden.

3. Tijd en geld besparen

Een gespecialiseerde onderneming onder de arm nemen is financieel interessant en bespaart u tijd. Dat komt omdat een externe dienstverlener heel flexibel is en dus snel kan schakelen. Een goede outsourcingpartner zal altijd voor een efficiënte oplossing kiezen en zorgt voor ‘ de juiste persoon, op de juiste plaats’ en dat is zonder meer een pluspunt. Uw onderneming zal betere resultaten neerzetten dankzij de extra vakkennis en expertise.

Na verloop van tijd krijgt de specialist een goede kijk op de werkwijze van uw onderneming en kan hij daar op inspelen. Vaak zijn er binnen uw onderneming bepaalde processen die efficiënter kunnen en daar levert de ervaring van de expert een extra voordeel op. Het is voor elke externe dienstverlener een must om actief mee te denken. U kan zo uw personeelsadministratie optimaliseren en dat is hoe dan ook een absolute win.

4. Focus op uw corebusiness

U geeft uw onderneming ook extra ademruimte. U bepaalt zelf of u tijdelijk, gedeeltekijk of volledig ondersteuning voor uw payrolladministratie wil en hoeveel u precies uit handen geeft. U kan vertrouwen op een specialist en heeft toch steeds zelf de touwtjes in handen, dat brengt een enorme gemoedsrust met zich mee.

Zo maakt u tijd voor andere aspecten van het ondernemerschap en dat is positief voor uw onderneming. Door voor outsourcing te kiezen weet u dat het HR-beheer van uw onderneming in goede handen is en kan u zich helemaal focussen op uw corebusiness.