Wijziging van paritair comité: welke cao's toepassen

Van 
89525

Het is nu duidelijk wat met de sectorale cao's gebeurt voor werkgevers die van paritair comité veranderen ingevolge de wijziging van de bevoegdheid van een paritair comité. Het doel is de continuïteit van de loon- en arbeidsvoorwaarden te verzekeren.

De wet van 15 januari 2018 houdende diverse bepalingen inzake werk wijzigt de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités  teneinde te verduidelijken wat met de sectorale cao's gebeurt in geval van wijziging van paritair comité of paritair subcomité. 

De werkgever die van PC verandert ingevolge de wijziging van de bevoegdheid van een paritair comité moet de sectorale cao's van zijn vroeger PC blijven toepassen zoals ze op het ogenblik van de overgang bestaan. De werkgever blijft gebonden door cao's van het vroegere PC totdat het nieuw PC de toepassing van de in haar schoot gesloten overeenkomsten op die werkgevers heeft geregeld in een bijzondere overeenkomst of overeenkomsten heeft gesloten met hetzelfde voorwerp.

1. Bedoelde werknemers

De wetgever verduidelijkt thans dat dit voortgezet verplicht karakter van de cao's van toepassing is op de werknemers die op het tijdstip van de overgang naar een ander PC in dienst zijn maar ook op de werknemers die na de overgang worden aangeworven. Het gaat erom een gelijke behandeling te verzekeren voor deze twee groepen van werknemers door te vermijden dat binnen dezelfde onderneming onnodig verschillende loon- en arbeidsvoorwaarden moeten worden toepast, zelfs als dit in principe slechts tijdelijk is.

2. Oprichting of opheffing van een paritair comité

Bovendien wordt het voortgezet bindend karakter van de cao's voortaan uitgebreid naar de gevallen van wijziging van PC ingevolge de oprichting of opheffing van een PC. Zo blijven de cao's van de twee PC's van toepassing als deze twee PC's samen een nieuw PC hebben gevormd. Dit blijft zo totdat het nieuw PC de toepassing van de in haar schoot gesloten overeenkomsten op die werkgevers heeft geregeld in een bijzondere overeenkomst of overeenkomsten heeft gesloten met hetzelfde voorwerp.  

Deze maatregel wordt genomen in het kader van de lopende harmonisering van het landschap van de PC's die de vermindering van het aantal paritaire comités en paritaire subcomités tot doel heeft. De continuïteit van de loon- en arbeidsvoorwaarden wordt nu in alle gevallen van wijziging van paritair comité of paritair subcomité gewaarborgd: namelijk zowel in geval van wijziging van het toepassingsgebied van een paritair (sub)comité als in geval van oprichting of opheffing van een paritair (sub)comité.

3. Inwerkingtreding

Deze nieuwe bepalingen treden in werking op 15 februari 2018.

4. Wettelijke referenties

Artikel 4 van de wet van 15 januari 2018 houdende diverse bepalingen inzake werk (BS van 5 februari 2018)

5. Samengevat

In geval van verandering van PC ingevolge de wijziging van het bevoegdheidsgebied of de oprichting of opheffing van een PC moet de betrokken werkgever de cao's van het vroegere PC op al zijn werknemers (in dienst en nieuw) blijven toepassen zoals ze bestonden op het tijdstip van de overgang totdat het nieuw PC:

- bij bijzondere cao de toepassing van de in haar schoot gesloten cao's op de betrokken ondernemingen regelt

- of cao's met hetzelfde voorwerp heeft gesloten.