Waals gewest: hervorming PFI (plan formation-insertion /plan opleiding-inschakeling)

Van 
94155

Wegens het tanend succes van het PFI in het Waalse gewest, wordt een consequente hervorming van de maatregel uitgewerkt. Verlichting van de controle en vereenvoudiging van de betalingsmodaliteiten zijn enkele aangekondigde doelstellingen.

Op 15 april 2019 is een Waals decreet tot hervorming van het plan opleiding-inschakeling (hierna PFI) verschenen in het Belgisch Staatsblad. Het treedt in werking op 1 mei 2019.

PFI in enkele woorden

Ter herinnering: het PFI (plan formation-insertion) is een overeenkomst voor opleiding in de onderneming gesloten tussen een privéonderneming gevestigd in het Franstalige Waalse gewest, FOREM en een niet-werkende werkzoekende die bij FOREM, ACTIRIS, de VDAB of het ADG is ingeschreven. Deze overeenkomst kan een duur hebben van 4 tot 26 weken en zelfs 52 weken in bepaalde gevallen. Het doel van dit opleidingstype is de stagiair de mogelijkheid te bieden de nodige professionele vaardigheden te verwerven om in de opleidende onderneming te kunnen werken.  De onderneming verbindt zich namelijk ertoe de werkzoekende met een arbeidsovereenkomst in dienst te nemen na afloop van de opleiding en dit voor een duur die minstens gelijk is aan die van de opleiding.

Tijdens de uitvoering van het PFI blijft de stagiair ingeschreven als werkzoekende en blijft hij eventuele sociale uitkeringen ontvangen. De onderneming betaalt geen gewoon loon, maar een niet aan RSZ onderworpen aanmoedigingspremie aan de stagiair. De aanmoedigingspremie stemt overeen met het verschil tussen het belastbaar loon van het aan te leren beroep en de sociale uitkeringen die de stagiair ontvangt.  De premie bedraagt 60, 80 of 100 % van dit bedrag al naargelang men zich in het eerste, tweede of derde derde van de overeenkomst bevindt.

Nieuwe regeling: CFI 

We geven u hierna een overzicht van de voornaamste wijzigingen die door het nieuwe decreet werden aangebracht.

  1. Benaming

De eerste wijziging die door het Waalse gewest aan de regeling van de individuele beroepsopleiding in de onderneming werd aangebracht, is de aanwijzing van het individuele beroepsopleidingsstelsel in bedrijven als "C.F.I.", d.w.z. "contrat de formation-insertion". In de praktijk wordt de term P.F.I. echter nog steeds door FOREm gebruikt.

  1. Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied van de nieuwe CFI is ruimer dan dat van het vroegere PFI. Voortaan is de regeling niet meer beperkt tot de privésector. Werkgevers die tot de openbare sector behoren, kunnen voortaan ook beroep doen op deze regeling.

  1. Behoud van de personeelsbezetting

Voor het PFI bestond de verplichting om de gemiddelde personeelsbezetting van de onderneming te verhogen met de indienstneming van de stagiair. Deze verplichting is afgeschaft en vervangen door het verbod om een werknemer van de onderneming te ontslaan om een stagiair met CFI-overeenkomst in dienst te nemen.

  1. Modaliteiten inzake vergoeding van de stagiair

In het nieuwe systeem is het niet meer de werkgever die een premie aan de stagiair betaalt, maar Forem.

De maandelijkse premie bedraagt minstens 20% van het gewaarborgd gemiddeld  minimummaandinkomen vastgesteld door de Nationale Arbeidsraad en maximum 80% hiervan, volgens de schijven verbonden aan de sociale uitkeringen die de stagiair ontvangt tijdens de uitvoering van de overeenkomst. De exacte bedragen moeten nog door de Waalse regering worden vastgesteld.

Naast de CFI-premie is een tussenkomst van Forem in de eventuele kosten voor kinderopvang en de verplaatsingskosten van de stagiair voorzien.

  1. Kosten ten laste van de werkgevers

Voor de financiering van deze nieuwe regeling ontvangen ondernemingen die een stagiair met CFI tewerkstellen, van Forem een factuur gebaseerd op een maandelijks forfait gebonden aan het toekomstig loon van de stagiair.

  1. Elektronisch platform

Om de uitwisselingen tussen Forem en de werkgevers te vergemakkelijken, wordt een elektronisch platform ontwikkeld. Het zal toegankelijk zijn voor Forem, de stagiair en de werkgever. 

Via dit platform kunnen de volgende verrichtingen worden uitgevoerd:

  •  indiening en registratie van de CFI-aanvragen;
  • registratie van de instapopleidingen en de opleidingsplannen;
  • invoer van de prestaties van de stagiairs;
  • verzameling van gegevens voor andere wettelijke of reglementaire verplichtingen.
  1. Evaluaties

De nieuwe regeling verplicht de werkgever om de stagiair te evalueren. Na afloop van de opleiding moet de werkgever aan de stagiair een attest bezorgen met vermelding van de verworven beroepsbekwaamheden tijdens de opleiding.

  1. Inwerkingtreding en uitvoeringsmaatregelen

Het nieuwe decreet treedt in werking op 1 mei 2019.

De Waalse regering kan evenwel besluiten om de inwerkingtreding uiterlijk tot 1 mei 2022 uit te stellen  voor bepaalde werkgevers van de openbare sector.

Verschillende uitvoeringsmaatregelen moeten nog door de Waalse regering worden bepaald.

We houden u op de hoogte van de publicatie ervan.

Ten slotte merken we op dat PFI's gesloten vóór 1 mei 2019 zonder wijziging verder lopen tot hun einddatum.

Bron: Decreet van 4 april 2019 betreffende de individuele beroepsopleiding, BS, 15 april 2019.