Uw werknemer vraagt betaald educatief verlof aan

Van 
80428

Uw werknemer, geïnspireerd door zijn schoolgaande kinderen, beslist om zich bij te scholen. Wij geven u een overzicht van de essentiële punten van de regelgeving van het betaald educatief verlof.

Alle voltijdse maar niet alle deeltijdse werknemers hebben recht op betaald educatief verlof

Alle voltijdse werknemers mogen betaald educatief verlof nemen voor algemene of beroepsopleidingen die tijdens of buiten de normale arbeidsuren plaatshebben. Hun voltijdse tewerkstelling mag gespreid zijn over verschillende werkgevers.

Niet alle deeltijdse werknemers hebben recht op betaald educatief verlof. Enkel de deeltijdse werknemers hieronder opgesomd kunnen er aanspraak op maken.

  • de werknemers die 4/5 werken en die een beroepsopleiding of algemene opleiding volgen;
  • de werknemers die deeltijds werken met een variabel werkrooster en die een beroepsopleiding of algemene opleiding volgen;
  • de werknemers die met een vast uurrooster ten minste halftijds en minder dan 4/5 werken en die tijdens de arbeidsuren een beroepsopleiding volgen;
  • de administratie van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg én het kabinet van de minister van Werk hebben beslist dat werknemers in crisis-tijdskrediet wel degelijk aanspraak kunnen maken op betaald educatief verlof, en dit onvoorwaardelijk, maar bij gebreke aan gelijkstelling met voltijdse tewerkstelling, slechts geproratiseerd naargelang het werkregime in het crisis-tijdskrediet (4/5 of 1/2).

Welke opleidingen geven recht op betaald educatief verlof?

Enkel algemene en beroepsopleidingen die uitdrukkelijk in de wet zijn erkend en die ten minste 32 lesuren per jaar omvatten en niet voorkomen op de lijst van de opleidingen die uitgesloten zijn.

Er moet geen verband zijn tussen de gevolgde opleiding en de functie van de werknemer. U kunt altijd contact opnemen met de directie Betaald Educatief Verlof van de FOD werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg, Ernest Blerotstraat 1 in 1070 Brussel, tel: 02-233.47.30, om te weten of een opleiding recht geeft op betaald educatief verlof.

Verplichtingen van de werknemer

Om aanspraak te kunnen maken op betaald educatief verlof moet uw werknemer U een «getuigschrift van regelmatige inschrijving» voor een erkende opleiding overhandigen. Dit getuigschrift vermeldt de aard van de opleiding, algemeen of beroeps, het aantal te volgen lesuren en het lesrooster.

Hij moet U dit getuigschrift uiterlijk op 31 oktober van het schooljaar overhandigen. Bij laattijdige inschrijving (na 31 oktober) of bij inschrijving voor een opleiding die na 31 oktober start of bij verandering van werkgever tijdens het schooljaar, moet hij U dit getuigschrift bezorgen binnen de 15 dagen na de inschrijving of indiensttreding. Als hij deze termijnen niet naleeft, mag U hem het recht op betaald educatief verlof weigeren. De werknemer moet ook bewijzen dat hij de lessen regelmatig volgt door U op regelmatige tijdstippen, bij het begin van elk trimester, een «getuigschrift van nauwgezetheid» te overhandigen. U kan hem betaald educatief verlof voor een volgend trimester weigeren zolang hij U dit attest niet heeft overgemaakt. In bepaalde gevallen kan uw werknemer zijn recht op betaald educatief verlof verliezen:

  • wanneer hij de opleiding opgeeft of onderbreekt voor een periode van 6 maanden;
  • wanneer hij de cursussen niet regelmatig volgt (als het getuigschrift van nauwgezetheid vaststelt dat hij ongewettigd afwezig is voor meer dan 1/10de van de lesuren);
  • voor een periode van 12 maanden wanneer hij onrechtmatig gebruik maakt van het verlof door een winstgevende activiteit als zelfstandige of als werknemer uit te oefenen;
  • voor de betrokken opleiding wanneer hij voor een tweede keer niet slaagt.

Het aantal uren betaald educatief verlof waarop de werknemer recht heeft is niet onbeperkt

Vanaf het schooljaar 2009-2010 gelden de volgende beperkingen:

Gevolgde opleidingen

Een opleiding gevolgd

buiten de arbeidstijd

geeft recht op maximum

Een opleiding gevolgd

tijdens de arbeidstijd

geeft recht op maximum

Beroepsopleiding 100 uren 120 uren
Algemene opleiding 80 uren 80 uren

Algemene +

Beroepsopleiding

100 uren 120 uren
Taalcursus 80 uren 80 uren
Algemene opleiding + taalcursus 80 uren 80 uren

Beroepsopleiding +

Taalcursus

100 uren 100 uren

Ingeval van examen

Voor de Centrale

Examencommissie

3 x de wekelijkse

Arbeidsduur

niet van toepassing
Opleidingen aan een Belgische universiteit of gelijkgestelde inrichting 120 uren 120 uren

Deze maxima gelden voor een voltijdse werknemer. De deeltijdse werknemers kunnen van het educatief verlof gebruik maken tijdens de uren waarop zij gewoonlijk moeten werken, maar in verhouding tot hun deeltijdse prestaties.

U kan het loon voor de dagen betaald educatief verlof beperken

Wanneer de werknemer zijn betaald educatief verlof opneemt moet U hem zijn loon doorbetalen. Dit loon is beperkt ook al verdient uw werknemer meer dan dit bedrag.

Van 1 september 2010 tot 31 augustus 2011, is het normale geplafonneerde loon gelijk aan 2.601 EUR (ontwerp van koninklijk besluit).

Terugbetaling van de loonkost van het betaald educatief verlof

Voor elk betaald educatief verlof dat wordt toegekend, is de terugbetaling aan de werkgever niet meer beperkt tot een vast bedrag per uur, maar wel tot een vast bedrag per uur dat kan verschillen in functie van de gevolgde opleiding en dat afhangt van het beschikbare budget. Dit staat los van de reële loonkost voor elk uur betaald educatief verlof.

Deze opleidingstypes zijn:

  • de algemene opleidingen (= syndicale);
  • de sectorale opleidingen;
  • de opleidingen van sociale promotie;
  • de andere opleidingen.

Om te vermijden dat het bedrag van de terugbetaling aan de werkgevers hoger is dan de reële kost van de werknemer, zal de terugbetaling aan de werkgevers worden beperkt tot maximum 20,81 EUR per uur educatief verlof voor 2008-2009, 2009-2010 en 2010-2011 (ontwerp van KB).

De terugbetaling moet jaarlijks worden aangevraagd en uiterlijk vóór 30 juni van het jaar volgend op dat waarin het betreffende schooljaar eindigde (of voor 2010-2011, vóór 30 juni 2012).

Financiering van het betaald educatief verlof

Vanaf nu is het systeem voor 50% gefinancierd door patronale bijdragen en voor 50% door de Staat. Het aandeel van de Staat is dus bepaald in functie van de geraamde opbrengst van de patronale bijdrage.

De werkgeversbijdrage is gelijk aan 0,05 % vanaf het 4de kwartaal 2010 tot en met het 3de kwartaal 2011 (ontwerp van KB).