Toelage voor de werknemers van 45+ - Herhaling


56301

Het Ervaringsfonds betoelaagt initiatieven die genomen worden door de privéondernemingen om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren van de werknemers van 45 jaar en ouder.

Soorten acties?

Twee soorten acties kunnen door het Ervaringsfonds in overweging worden genomen.

1. Acties betreffende de aanpassing van de arbeidsomstandigheden of de arbeidsorganisatie wanneer ze gebeuren in functie van de verbetering van het welzijn van de werknemers en bij voorrang betrekking hebben op de arbeidsveiligheid, de gezondheid van de werknemers, de ergonomie of de psychosociale belasting veroorzaakt door het werk.

 2. Acties betreffende studies die op vraag van de werkgever worden uitgevoerd, in het bijzonder door de dienst voor preventie en bescherming op het werk teneinde de aanpassing van de arbeidsomstandigheden of de aanpassing van de arbeidsorganisatie in de onderneming te kunnen toepassen, kunnen aanspraak maken op toelage. Zij moeten verplicht leiden tot een concrete aanpassing van de arbeidsomstandigheden of de arbeidsorganisatie van de werknemers van 45 jaar en ouder.

Bedrag van de toelage?

De toelage is vastgesteld op een bepaald percentage van de uitgaven die de werkgever heeft verricht met het oog op de realisatie van het project. Dit percentage varieert naargelang de grootte van de onderneming en naargelang het gaat om een studie of om een project ter aanpassing van de arbeidsomstandigheden of van de arbeidsorganisatie.

Procedure

Indiening van de aanvraag

De werkgever die beroep wil doen op de toelage moet zijn aanvraag indienen bij de Federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg door middel van een formulier dat daartoe voorzien is, door middel van een ter post aangetekend schrijven.

 

Voor méér informatie, verwijzen we u door naar de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.