Smartphone, tablet, pc en internet: nieuwe forfaits op 1 januari 2018

Van 
87119

Sinds 1 januari 2018 worden de forfaits waarop de socialezekerheidsbijdragen en de bedrijfsvoorheffing worden berekend in geval van privégebruik van door de werkgever ter beschikking gestelde IT-tools verduidelijkt en naar beneden toe herzien.

Als een werkgever IT-tools zoals een pc, laptop, smartphone, internetverbinding of tablet ter beschikking van een werknemer stelt en hij het privégebruik ervan toestaat , moet er een voordeel in natura worden verrekend in hoofde van de werknemer.

Met andere woorden: er moeten (patronale en persoonlijke) socialezekerheidsbijdragen en bedrijfsvoorheffing worden berekend op een bedrag dat geacht wordt dit privégebruik te vertegenwoordigen.  Dit bedrag is:

  • hetzij een wettelijk bepaald forfait: momenteel enkel voorzien voor twee types van voordelen, de pc (15 EUR per maand) en de internetverbinding (5 EUR per maand);
  • hetzij, bij ontstentenis ervan, de werkelijke waarde van het privégebruik van de ter beschikking gestelde tool.

In de loop van de jaren traden problemen en onregelmatigheden op :

  • de werkelijke waarde van deze tools op de markt is sterk gedaald sinds de vaststelling van de forfaits;
  • in het kader van de terbeschikkingstelling van een smartphone werd op sociaal vlak een officieus forfait toegepast maar niet op fiscaal vak;
  • er was geen duidelijke regel bij de terbeschikkingstelling van verschillende toestellen of internetverbinding;
  • de terbeschikkingstelling van een tablet werd door de verschillende instanties niet op dezelfde manier geregeld.

Om het voorgaande recht te zetten, zijn vanaf 1 januari 2018 nieuwe forfaits voorzien en worden de toepasbare regels geharmoniseerd en verduidelijkt.

1. Welke forfaits?

 

Tool

 

 

Toestand tot 31 december 2017

 

 

Toestand vanaf 1 januari 2018 (RSZ en BV)

 

RSZ

 

 

BV

 

Pc of laptop

 

 

15 EUR/maand

180 EUR/jaar

 

 

6 EUR/maand

72 EUR/jaar

Per toestel

 

 

Tablet

 

 

Werkelijke waarde tenzij gekoppeld aan een pc

 

Werkelijke waarde

 

3 EUR/maand

36 EUR/jaar

Per toestel

 

 

Smartphone of gsm (toestel)

 

 

12,5 EUR/maand

150 EUR/jaar

 

Werkelijke waarde

 

3 EUR/maand

36 EUR/jaar

Per toestel

 

 

Telefoonabonnement

 

 

Werkelijke waarde

 

4 EUR/maand

48 EUR/jaar

 

 

Vaste of mobiele internetverbinding

 

 

5 EUR/maand

60 EUR/jaar

 

5 EUR/maand

60 EUR/jaar

Eén forfait

 

 

Opmerking: deze forfaits zijn enkel van toepassing in geval van terbeschikkingstelling door de werkgever! Dit veronderstelt dat de werkgever verplicht eigenaar van het toestel of titularis van het abonnement is.

2. Wat gebeurt er als verschillende IT-tools ter beschikking worden gesteld?

2.1. Pc en tablet

Elk gratis ter beschikking gestelde toestel moet als voordeel in natura worden aangegeven.

Als bijvoorbeeld een pc en een tablet ter beschikking van de werknemer worden gesteld en hij beide voor privédoeleinden mag gebruiken, moeten er twee voordelen in natura worden verrekend, namelijk:

  • 6 + 3 = 9 EUR/maand
  • 72 + 36 = 108 EUR/jaar

2.2. Smartphone en gsm

Elk onderdeel van dit voordeel moet voortaan afzonderlijk worden verrekend:

  • Toestel op zich
  • Telefoonabonnement
  • Mobiel internet

Als het geheel ter beschikking wordt gesteld met privégebruik, moet er een voordeel in natura van 12 EUR/maand worden aangegeven (3 + 4 + 5).

2.3. Internetverbinding

Ongeacht het aantal ter beschikking gestelde (vaste of mobiele) internetverbindingen en ongeacht het aantal toestellen dat de verbinding mag gebruiken, moet slechts één voordeel worden aangegeven, hetzij 5 EUR/maand.

Voorbeeld: een werknemer gebruikt een door de werkgever ter beschikking gestelde laptop, vaste internetverbinding en smartphone (telefoonabonnement + mobiele verbinding) voor privédoeleinden. Dit vertegenwoordigt een voordeel in natura van 6 (pc) + 5 (vast en mobiel internet) + 3 (smartphone) + 4 (telefoonabonnement), hetzij 18 EUR per maand.

3. En als er enkel professioneel gebruik is?

Zoals dit altijd al het geval was, moet geen voordeel in natura worden aangegeven als alleen professioneel gebruik van deze door de werkgever ter beschikking gestelde tools toegestaan is.

4. En als de werkgever het onderscheid tussen privégebruik en professioneel gebruik behoudt?

Als de werkgever een systeem heeft ingesteld waarmee een onderscheid kan worden gemaakt tussen privégebruik en professioneel gebruik, dan zal dit niet worden beïnvloed door de nieuwe regels. Het betreft gevallen waarin de werknemer alle aspecten van zijn privégebruik, berekend volgens een realistisch systeem,  ten laste neemt en geen voordeel moet worden aangegeven.

5. Datum van inwerkingtreding?

De nieuwe regels zijn in werking getreden op 1 januari 2018.

Bronnen: Koninklijk besluit van 2 november 2017 tot wijziging van het KB/WIB 92, op het stuk van de voordelen van alle aard voor het persoonlijk gebruik van een kosteloos ter beschikking gestelde PC, tablet, internetaansluiting, mobiele telefoon of vast of mobiel telefoonabonnement, BS 13 november 2017; ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van artikel 20 van het koninklijk besluit van 28 november 1969 (goedgekeurd door de ministerraad van 14 december 2017).