Nieuwe relancedoelgroepvermindering voor het 3e kwartaal 2021

Van 

Om werkgevers van wie de activiteiten door de pandemie werden getroffen, aan te moedigen om minder gebruik te maken van tijdelijke werkloosheid en/of opnieuw werknemers aan te werven, wordt voor het 3e kwartaal 2021 voorzien in een eenmalige vermindering van de werkgeversbijdragen. Deze maatregel geldt voor alle werkgevers uit de privésector en voor maximum 5 werknemers per vestigingseenheid.


Stijging van het arbeidsvolume

Om deze maatregel te kunnen genieten, moet het totale arbeidsvolume in het 3e kwartaal 2021 stijgen ten opzichte van het totale arbeidsvolume in het 1e kwartaal 2021. De vereiste stijging van het arbeidsvolume is afhankelijk van het gemiddeld aantal werknemers in de onderneming:

Gemiddeld aantal werknemers

 Minimale verhoging van het arbeidsvolume van het 3e kwartaal 2021 ten opzichte van het 1e kwartaal 2021

aantal

belangrijkheidscode RSZ

Percentage verhoging

In absolute cijfers

Minder dan 50

1 tot en met 4

25 %

-

Van 50 tot minder dan 500

5 tot en met 7

20%

12,5

Vanaf 500

8 en 9

10%

100

Bijkomende voorwaarden

Verder moet u ook de volgende bijkomende voorwaarden vervullen:

  • u moet de werknemers voor wie u de doelgroepvermindering toepast ononderbroken in dienst houden tijdens het 3e kwartaal 2021, behalve als de werknemer zelf ontslag neemt of om dringende redenen ontslagen wordt;
  • u in 2021 van het volgende onthouden:
    • de uitkering van dividenden aan de aandeelhouders;
    • de uitkering van bonussen aan de leden van de Raad van Bestuur en aan het leidinggevend personeel van de onderneming;
    • de inkoop van eigen aandelen.
  • in het 2e en 3e kwartaal 2021 geen collectief ontslag hebben aangekondigd of aankondigen;
  • als u verplicht bent een geregistreerd kassasysteem te gebruiken, moet u dit ook doen;
  • in 2021 voldoen aan de opleidingsdoelstellingen voorgeschreven door de wet van 5 maart 2017 betreffende werkbaar en wendbaar werk. Concreet betekent dit:
    • ofwel valt u onder het toepassingsgebied van een sector-cao die in de opleidingsdoelstelling voorziet. (zie hoofdstuk 48 van onze sectorale documentatie voor uw paritair comité op www.groups.be) In dit geval volstaat het de bepalingen van de cao na te leven;
    • ofwel valt u niet onder het toepassingsgebied van een sector-cao. Als uw onderneming minstens 10 werknemers tewerkstelt, moet u in dit geval:
      • voor elke werknemer in een individuele opleidingsrekening voorzien;
      • bij ontstentenis van een individuele opleidingsrekening per werknemer (en van een sector-cao), moet u het opleidingsrecht van gemiddeld 2 dagen per jaar per voltijds equivalent naleven.

Als u niet onder het toepassingsgebied van een sector-cao valt, geldt bijgevolg geen opleidingsplicht als u minder dan 10 werknemers tewerkstelt.

De RSZ zal achteraf controleren of deze voorwaarden werden nageleefd. Als blijkt dat dit niet het geval is, dan zal de RSZ de doelgroepvermindering annuleren.

Verminderingsbedrag

Het bedrag van de doelgroepvermindering verschilt naargelang de impact van de pandemie op de activiteiten van de werkgever:

  • voor zwaar getroffen werkgevers is het bedrag van de vermindering gelijk aan 2.400 euro (G17)[1] voor 5 werknemers per vestigingseenheid;
  • voor andere werkgevers is het bedrag van de vermindering gelijk aan 1.000 euro (G1)[2] voor 5 werknemers per vestigingseenheid.

Een werkgever wordt beschouwd als 'zwaar getroffen' wanneer:

  • het arbeidsvolume in het 1e kwartaal 2021 50 % lager ligt dan in het 1e kwartaal 2020 of
  • het arbeidsvolume in het 4e kwartaal 2020 50 % lager ligt dan in het 4e kwartaal 2019.

 

Meer informatie over deze maatregel vindt u in ons artikel Coronavirus: relance doelgroepvermindering voor het 3e kwartaal 2021. U kunt ook contact opnemen met uw payroll advisor.

Automatische berekening van de vermindering door Group S tenzij opt-outverklaring door u wegens niet-naleving van de voorwaarden

U zult vaststellen dat:

  1. de doelgroepvermindering maar kan toegepast worden eens de geconsolideerde situatie van uw onderneming bij de RSZ gekend is. Deze gegevens zijn pas met zekerheid gekend na afloop van het 3e kwartaal 2021, dankzij de DmfA;
  2. het forfaitaire verminderingsbedrag waarop uw onderneming recht heeft, afhankelijk is van de daling van het arbeidsvolume ten gevolge van de pandemie. De RSZ zal ons deze informatie bezorgen.

Dit heeft tot gevolg dat de doelgroepvermindering pas na afloop van het kwartaal berekend kan worden.

Gezien alle werkgevers hierbij betrokken kunnen zijn, zal Group S deze vermindering automatisch berekenen voor alle werkgevers die in aanmerking kunnen komen voor deze maatregel en uitsluitend op basis van de stijging van het arbeidsvolume zoals hierboven beschreven.

 

We benadrukken dat we bij het samenstellen van de DMFA enkel de stijging van het arbeidsvolume kunnen controleren:

  • We kunnen niet controleren of u dividenden hebt uitgekeerd aan uw aandeelhouders, bonussen hebt betaald aan leden van de raad van bestuur of de directieleden van de onderneming, of aandelen van uw eigen onderneming hebt ingekocht.
  • Bij het samenstellen van de DMFA weten we niet of u tijdens het 2e en 3e kwartaal 2021 een collectief ontslag hebt aangekondigd.
  • We zijn niet op de hoogte van eventuele ontslagen.
  • We kunnen niet nagaan of u verplicht bent een geregistreerd kassasysteem te gebruiken.
  • We kunnen niet nagaan of u gedurende het jaar 2021 de opleidingsdoelstellingen voorgeschreven door de wet van 5 maart 2017 inzake wendbaar werk hebt vervuld.

 

Het is mogelijk dat u nu al weet dat u één of meer voorwaarden niet vervult.

Is dit het geval, gelieve dan hier te klikken om bijgevoegde verklaring in te vullen en terug te bezorgen aan uw Payroll Advisor om te vermijden dat we de vermindering ten onrechte berekenen en ze bij controle door de RSZ geannuleerd wordt.

Als we geen reactie van u ontvangen, kan Group S niet aansprakelijk gesteld worden voor de berekening van de relancedoelgroepvermindering voor het derde kwartaal 2021 als daarna blijkt dat deze vermindering door de RSZ geannuleerd wordt wegens niet-naleving van de voorwaarden.

 


[1] bedrag voor een voltijdse werknemer met voltijdse prestaties in het kwartaal

[2] bedrag voor een voltijdse werknemer met voltijdse prestaties in het kwartaal