Jaaroverzicht tewerkstellingsmaatregelen per werkgever

Van 

Tussen 1 en 29 februari 2024 stuurt de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid het jaaroverzicht van tewerkstellingsmaatregelen voor de periode 2022/4 tot en met 2023/3. De werkgever moet dit overzicht bezorgen aan de sociale partners aanwezig in de onderneming.


Tussen 1 en 29 februari 2024 stuurt de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) aan alle ondernemingen die onder de wet op de cao’s en de paritaire comités vallen het jaaroverzicht van tewerkstellingsmaatregelen (Trillium) voor de periode 2022/4 tot en met 2023/3. Het overzicht wordt verzonden naar uw e-Box Enterprise. Heeft uw onderneming geen actieve e-Box Enterprise, dan krijgt u het overzicht op papier.

Afhankelijk van de maatregel waarvan een werkgever in de kwartalen vanaf 4/2022 tot en met 3/2023 heeft gebruikgemaakt, worden opgenomen:

  • het aantal betrokken werknemers in absolute aantallen en in voltijdse equivalenten (prestaties waarvoor de tewerkstellingsmaatregel werd toegepast), en
  • het financiële voordeel dat de maatregel heeft opgeleverd.

De werkgever moet het jaaroverzicht schriftelijk aan de ondernemingsraad bezorgen. Als er geen ondernemingsraad is geïnstalleerd, moet de werkgever het overzicht bezorgen aan de vakbondsafvaardiging. Als er ook geen vakbondsafvaardiging is, moeten de werknemers het document kunnen raadplegen.

De mededeling van dit jaaroverzicht moet gebeuren binnen de maand die volgt op de ontvangst. Bestaat er binnen de onderneming een ondernemingsraad of een syndicale afvaardiging, dan geeft u het jaaroverzicht op het moment van de mededeling van de jaarlijks informatie over de werkgelegenheid.

 

Bron: Trillium - Jaaroverzicht van de tewerkstellingsmaatregelen - Sociale zekerheid (socialsecurity.be)