Group S, uw partner tijdens de sociale verkiezingen 2020

Van 

In mei 2020 zullen in heel wat ondernemingen voor het eerst of opnieuw sociale verkiezingen georganiseerd worden. Tijdens deze verkiezingen worden de werknemersvertegenwoordigers voor een duur van 4 jaar gekozen.

U stelt meer dan 50 werknemers te werk, moet uw onderneming sociale verkiezingen organiseren? Hoe verloopt de kiesprocedure en waarom moet u sociale verkiezingen organiseren?

Lees meer over de sociale verkiezingen en bereken of u verkiezingen moet organiseren.

Tussen 11 mei en 24 mei 2020 kiezen bedrijven met meer dan 50 werknemers nieuwe afgevaardigden voor het comité voor preventie en bescherming (CPBW). Ondernemingen met meer dan 100 werknemers in dienst moeten ook een ondernemingsraad (OR) oprichten.

De kiesprocedure duurt in totaal 150 dagen en start dus eind dit jaar. Toch start u best zo snel mogelijk met de voorbereiding want ook tijdens de komende maanden moet er heel wat gebeuren. Group S kan u voor en tijdens deze procedure helpen zodat deze periode vlot verloopt in uw onderneming.

Geef uw onderneming ook tijdens de sociale verkiezingen extra ademruimte en kies voor een betrouwbare partner en intuïtieve software.

Basisaanbod sociale verkiezingen Group S

Met een goede voorbereiding kan u deze verplichting ombuigen en als een opportuniteit benutten. De overlegorganen die na deze verkiezingen worden opgericht hebben een belangrijke impact op uw onderneming. Een goed verloop van deze procedure is daarom noodzakelijk. Met Group S kan u voor, na en tijdens de sociale verkiezingen op een ervaren en betrouwbare partner rekenen.

Handige software

Gebruiksvriendelijke, moderne en veilige tool

Praktische juridische gids

Informatieve en overzichtelijke handleiding

Juridische begeleiding  en informaticaondersteuning

Tijdens de volledige procedure juridische en technische ondersteuning door een persoonlijke adviseur

Opleidingen

Juridische en technische infosessies voor en tijdens de kiesprocedure

Praktische tips & updates

Regelmatige infoberichten en stand van zaken over de uit te voeren stappen

 

Basispakket aanvragen