Group S stelt nieuwe CEO Marc Peeters voor

article image Van 

Met Marc Peeters krijgt HR-dienstenverlener Group S na meer dan 20 jaar een nieuwe CEO. Vanaf deze maand neemt Peeters, die tot vorig jaar aan de top van BAM Belgium stond, de fakkel over van Gonzales Stubbe.

 Na zijn vertrek bij BAM Belgium vorig jaar maakt Marc Peeters (54) uit Duffel na 30 jaar de overstap van de bouwsector naar HR. In de toekomst wil hij de sociale groep met 700 werknemers verder door de digitalisering binnen de sector loodsen en afstemmen op de noden van de ondernemers vandaag.

“De coronacrisis was voor heel wat bedrijven een extra uitdaging gelukkig zijn de Belgische ondernemers heel weerbaar en wendbaar. Dat bevestigen ook de meest recente cijfers van de Nationale Bank want het ondernemers- en consumentenvertrouwen stijgt opnieuw. Ondernemingen gebruiken deze crisis als een opportuniteit en vinden zichzelf opnieuw uit en dat is volgens mij belangrijk. In de toekomst hoop ik dat we bedrijven nog meer en verder kunnen gaan begeleiden op dat vlak.”

Meer dan sociaal secretariaat

Group S is een sociale groep met onder meer een sociaal secretariaat dat ongeveer 20 000 werkgevers ondersteunt in hun dagelijkse personeels- en loonadministratie. Peeters is ambitieus en ziet met Group S heel wat mogelijkheden om bedrijven een dienstverlening aan te bieden die verder gaat dan de huidige corebusiness. “Werknemers blijven de sleutel tot succes maar de veranderingen op vlak van HR gaan razendsnel. Een groot deel van onze klanten zijn kmo’s ik denk dat wij hen hierbij echt gaan kunnen helpen.”

Dat de HR sector in volle beweging is en Group S op dat vlak niet kan achterblijven is volgens Peeters een zekerheid. Hoe die beweging gemaakt zal worden moet de komende maanden blijken. “Group S moet ook in de toekomst een stabiele werkgever en HR-leverancier blijven en daarom moeten we samen met onze medewerkers aan de toekomst bouwen."