Group S neemt Antwerpse start-up AAPI over

article image Van 

Group S heeft de aandelen van AAPI overgekocht om zijn digitale pijler verder te versterken. Het platform helpt horeca-uitbaters met hun loonadministratie, planning en rendement via een geautomatiseerde planningstool. Met de overname van de aandelen van AAPI, wil Group S de tool niet enkel aanbieden aan horecaprofessionals, maar ook uitwerken voor ondernemers in andere sectoren. Het merk AAPI zal behouden worden en in het aanbod van Group S opgenomen worden.

Overname in teken van digitalisering

Group S ondersteunt ongeveer 20.000 werkgevers en 40 000 zelfstandigen. Om de noden van deze ondernemers vandaag nog beter te vervullen heeft Group S recent de aandelen van AAPI overgenomen. Met deze overname kiest Group S resoluut voor digitale innovatie. De Antwerpse start-up AAPI is een all-in-one planningstool voor horecaondernemers van de hand van Antwerps HR-expert Tom De Pauw.

Het ultieme doel van de app was om de verschillende tools waarmee een horecaondernemer werkt – zoals een HR-tool, een Payroll-tool, een planningstool, een CRM-tool en een boekhoudtool - te verenigen in één digitaal dashboard dat alle informatie verbindt, analyseert en interpreteert. De tool helpt horeca-uitbaters met hun loonadministratie, planning en rendement op een gebruiksvriendelijke manier in een geautomatiseerde planningstool en geeft ondernemers de mogelijkheid rechtstreeks contact op te nemen met personeel. Daarnaast kunnen ook medewerkers hun planning, loonbrieven, arbeidsovereenkomst, afwezigheden en tijdsregistratie bekijken.

Uitbreiding naar andere sectoren

Met de overname van AAPI, wil Group S de tool niet enkel aanbieden aan horecaprofessionals, maar ook verder uitwerken voor andere sectoren. “Digitalisering staat hoog op onze agenda”, aldus Marc Peeters, CEO van Group S. “De app AAPI kwam dan ook snel op onze radar als een goede manier om personeelsadministratie en boekhouding via een makkelijk te gebruiken platform dicht bij de ondernemer te brengen. Wij zagen hier veel potentieel in om dit uit te breiden naar nieuwe sectoren en zijn dan ook enorm blij met dit akkoord met AAPI.”

AAPI blijft bestaan

Het merk AAPI zal behouden worden en in de aanbod van Group S opgenomen worden. De overname van AAPI door Group S sluit niet uit dat ook andere HR-bedrijven AAPI kunnen aanbieden aan hun klanten. Ook het personeel van AAPI zal bij Group S zijn werk verder kunnen zetten. “De werknemers zullen bovendien werken in Antwerpen – voorlopig in de eigen kantoren van AAPI. Zo willen we de transitie voor hen zo soepel mogelijk laten verlopen”, concludeert Marc Peeters.

 

Interesse in deze all-in-one oplossing?