Fiscale hervorming in Frankrijk: invoering van de inhouding aan de bron

Van 
90937

Vanaf 1 januari 2019 zullen de Franse belastingplichtigen belastingen betalen op de inkomsten van het lopende jaar en niet meer op de inkomsten van het vorige jaar.

In Frankrijk wordt momenteel een fiscale hervorming doorgevoerd. Eén van de ingevoerde maatregelen is de inhouding aan de bron. Dit stemt in feite overeen met het systeem van bedrijfsvoorheffing dat we in België kennen. Deze hervorming betreft zowel werknemers als  zelfstandigen. Voortaan houdt de werkgever de belastingen in op het loon van zijn werknemers op het ogenblik dat dit loon aan hen wordt betaald. Concreet betekent dit dat de werknemers vanaf 2019 belastingen zullen betalen op de inkomsten van datzelfde jaar, terwijl ze in 2018 werden belast op de inkomsten van 2017. Dit zal gebeuren via de « déclaration sociale nominative (DSN) » (nominatieve sociale aangifte).

We hebben op dit ogenblik geen verdere informatie over de concrete toepassing van dit mechanisme. Dit kan hoe dan ook gevolgen hebben voor Belgische werkgevers die Franse werknemers tewerkstellen. We houden u op de hoogte van deze hervorming via een artikel op onze website.