Doelgroepvermindering eerste aanwervingen: uitbreiding tot de 4de en 5de aanwerving vanaf 2014


64329

Tot vandaag werd er een doelgroepvermindering toegekend voor de eerste drie aangeworven werknemers.

Onder voorbehoud van de publicatie van officiële teksten zal er vanaf 1 januari 2014 een vermindering worden toegekend voor de eerste 5 aanwervingen. In principe zou het voordeel voor de 4de en 5de aanwerving hetzelfde zijn als voor de 3de aanwerving.

De voordelen die worden toegekend in het kader van de doelgroepvermindering eerste aanwervingen zouden vanaf 1 januari 2014 de volgende moeten zijn:

   Bedrag
Eerste aanwerving

- 1500 €/trim. gedurende 5 trimesters
- 1000€/trim. gedurende de volgende 4 trimesters
- 400€/trim. gedurende de laatse 4 trimesters

+ Trimestriële tegemoetkoming van 36,45€ in de kosten van het sociaal secretariaat(geen pro rata) tijdens de trimesters waarin de vermindering « eerste werknemer » wordt gevraagd

Tweede aanwerving - 1000 €/trim. gedurende 5 trimesters
- 400 €/trim. gedurende de 8 volgende trimesters
Derde aanwerving - 1000€/trim. gedurende 5 trimesters
- 400€/trim. gedurende de 4 volgende trimesters
Vierde aanwerving - 1000€/trim. gedurende 5 trimesters
- 400€/trim gedurende de 4 volgende trimesters
Vijfde aanwerving - 1000€/trim. gedurende 5 trimesters
- 400€/trim. gedurende de 4 volgende trimesters

Noteer dat de vermindering “eerste aanwervingen” niet gelinkt is aan een werknemer in het bijzonder.

Anders gezegd, de aanwerving van de eerste werknemer gaat een recht « openen » dat moet opgenomen worden binnen de 20 trimesters vanaf het trimester van de aanwerving. Vervolgens mag u dit recht uitoefenen via de werknemer van uw keuze.

Als u bijvoorbeeld vaststelt dat de eerste werknemer terzelfder tijd recht geeft op de doelgroepvermindeirng Eerste aanwerving en op de doelgroepvermindering Langdurige werklozen (Activa), dan kunt u beslissen de doelgroepvermindering Eerste aanwerving, op het hoofd van een andere werknemer te zetten (bv: de tweede werknemer) zelfs al is het feitelijk niet de eerst aangeworven werknemer. De eerst aangeworven werknemer zal dus de doelgroepvermindering Langdurige werkloze genieten en de tweede werknemer zal de vermindering genieten die gebonden is aan de aanwerving van de eerste werknemer, zijnde 1500 EUR gedurende maximum 5 kwartalen + 1000 EUR tijdens maximum 4 kwartalen + 400 EUR tijdens de laatste 4 kwartalen (zie tabel hierboven).