Betaald educatief verlof Brussels Gewest : Electronische indiening van dossiers voor het jaar 2019-2020


100850

Aanvragen tot terugbetaling van de loonkost gedragen in het kader van het betaald educatief verlof kunnen in het Brussels Gewest vanaf 1 september 2020 electronisch ingediend worden.

Tijdens het educatief verlof van een werknemer wordt zijn loon door de werkgever uitbetaald. Na de opleiding wordt de werkgever terugbetaald naar rato van 21,30 EUR per genomen uur educatief verlof. Hiertoe moet de werkgever of zijn sociaal secretariaat de terugbetaling aanvragen volgens de volgende regels.

Indiening van dossiers betaald educatief verlof voor het jaar 2019-2020

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen terugbetalingsaanvragen inzake betaald educatief verlof voor het jaar 2019-2020 vanaf 1 september 2020 ingediend worde via een onlineplatform.

Het gebruik van dit platform wordt sterk aangeraden voor een optimale behandeling en opvolging van de aanvragen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest raadt dan ook aan te wachten tot september 2020 om hen online een volledig dossier over te maken (geen wijziging in de over te maken documenten).

Voordelen van dit nieuwe systeem:

  • Praktischere samenstelling van uw dossier (bijvoorbeeld via telewerk);
  • Geen lijvige papieren dossiers meer en snelle verzending;
  • Geen aangetekend te verzenden dossiers meer;
  • Onlineopvolging van de status van uw aanvraag.

Belangrijk: Digitale dossiers worden bij voorrang behandeld. De indiening van papieren dossiers wordt dan ook sterk afgeraden.

Meer informatie via : http://werk-economie-emploi.brussels/nl/betaald-educatief-verlof-terugbetaling?utm_source=sendinblue&utm_campaign=062020_CEP_Remboursement_FRNL&utm_medium=email