Rekrutering en selectie

Op zoek naar de geknipte kandidaat voor een openstaande positie?

Misschien heeft u onvoldoende tijd om zelf een selectieprocedure te starten of wil u graag discreet te werk gaan. Het zou ook kunnen dat u nood heeft aan de mening van een onafhankelijke partij. Er zijn heel wat redenen om uw zoektocht naar een nieuwe medewerker uit te besteden.

Group S kan u eventueel met de hulp van Berenschot, een ervaren partner, helpen bij de selectie en rekrutering van uw nieuwe werknemer. Wanneer u uw selectieproces toevertrouwt aan Group S of haar partner kan u steeds rekenen op een gepersonaliseerde behandeling van de kandidaten en een waardige vertegenwoordiging van uw bedrijf.

“Kies voor een gespecialiseerd bedrijf met een doelgerichte aanpak en verminder de kans op een mislukte aanwerving.”

U kan zelf bepalen voor welke onderdelen van de selectieprocedure u hulp inschakelt. Op basis van deze dienstverlening op maat wordt een offerte opgemaakt. Bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld advertentiekosten, assessment centers en marktvergelijkingen worden hier ook in opgenomen. U kan een beroep doen op onze dienstverlening zowel voor projecten met veel vacatures als wanneer u slechts één vacature wil invullen.

Een grondig selectieproces kan 8 à 12 weken in beslag nemen en ziet er als volgt uit:

Stap 1: Analyse & intake

Het is belangrijk om met een duidelijk beeld te starten. Daarom wordt eerst de functie,  de onderneming en bijhorende bedrijfscultuur in kaart gebracht. Aan de hand van deze informatie wordt een competentieprofiel opgesteld. In deze fase zal ook een planning en duidelijke rolverdeling worden opgemaakt.

Stap 2: Aantrekken van de juiste kandidaat

Door het opstellen van een vacature en deze via verschillende kanalen te verspreiden wordt de zoektocht naar het geknipte profiel gestart. Kandidaten worden geregistreerd en krijgen een bevestiging.

Stap 3: Preselectie

In een eerste screening wordt op basis van de CV een selectie gemaakt en via telefonische contacten eventueel extra informatie verzameld. De longlist die uit deze screening ontstaat wordt samen met de opdrachtgever herleid tot een shortlist.

Stap 4: Selectie

Afhankelijk van het profiel waar naar gezocht wordt en de procedure die door de opdrachtgever werd gekozen worden er na de preselectie competentiegerichte interviews, psychotechnische proeven en assesments gehouden.

Stap 5: Ranking en advisering

De opdrachtgever krijgt een overzicht van de meest geschikte kandidaten. In deze fase kan eventueel beslist worden een nieuwe wervingsronde te starten.

Stap 6: Nazorg

Kandidaten die niet weerhouden zijn krijgen feedback.
In sommige gevallen kan het nuttig zijn om zowel voor de contractbespreking als  gedurende de eerste 6 maanden nog een extra begeleiding te voorzien.

 

Een offerte op maat aanvragen