Coronavirus: gelijkstelling van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor de vakantierechten (UPDATE)

Van 

De dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht Corona worden gelijkgesteld met effectieve arbeidsdagen voor het recht op jaarlijkse vakantie voor de periode van 1 februari tot 31 december 2020.


101872

Naar aanleiding van de Coronavirus pandemie die België treft had de RVA beslist om deze gebeurtenis te erkennen als overmacht. De werkgevers die hun personeel niet konden tewerkstellen als gevolg van deze pandemie hebben dus tijdelijke werkloosheid voor deze werknemers kunnen aanvragen.

In principe voorzag de wetgeving betreffende de jaarlijkse vakantie geen gelijkstelling voor dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, dit in tegenstelling tot dagen tijdelijke werkloosheid om economische redenen.

Om de vakantierechten te vrijwaren voor de werknemers die wegens overmacht tijdelijk werkloos zijn geworden, heeft de regering echter beslist deze dagen met effectieve arbeidsdagen gelijk te stellen. Dit was reeds het geval voor de periode van 1 februari 2020 tot en met 31 augustus 2020. Dit is nu ook het geval voor de periode van 1 september tot en met 31 december 2020 krachtens het kB van 22 december 2020. Concreet betekent dit dat deze dagen tijdelijke werkloosheid worden gelijkgesteld met gewerkte dagen voor de berekening van de duur van de jaarlijkse vakantie en het bedrag van het vakantiegeld.

Gevolgen voor het recht op de eindejaarspremie

Voor de berekening van de eindejaarpremie verwijzen bepaalde sectoren voor de gelijkstellingsregels naar de bepalingen inzake jaarlijkse vakantie. In deze sectoren worden de dagen van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht als gevolg van de Coronapandemie die tussen de periode van 1 februari tot en met 31 augustus 2020 vallen, dan ook gelijkgesteld met gewerkte dagen voor de berekening van de eindejaarspremie.

Ook gelijkstelling vanaf 1 januari 2021?

Momenteel is er geen assimilatie gepland na 31 december 2020.

Compensatie?

De werkgevers zullen in principe wel een financiële compensatie genieten omdat ze de kost van deze gelijkstelling over de periode van februari tot december 2020 zullen moeten dragen.

Voor de arbeiders komt er een budget voor de vakantiekassen.

Voor de bedienden krijgen de werkgevers een directe tegemoetkoming. Een advies nr. 2180 van de NAR van 27 oktober 2020 licht dit nader toe.

Vooreerst wordt voor elke werkgever het percentage compensatie bepaald.

Voor elke werkgever wordt een percentage bepaald dat weergeeft hoeveel de betrokken werkgever beroep heeft gedaan op TWO corona voor het tweede kwartaal 2020. Dit percentage is het resultaat van de verhouding van het effectief aantal dagen TWO corona per bediende ten opzichte van het normaal aantal dagen tewerkstelling per bediende, in dit kwartaal bij deze werkgever. Deze percentages worden voor alle bedienden van dezelfde werkgever opgeteld en dan wordt het gemiddelde percentage berekend.

Dit percentage is bepalend voor het toekennen van de compensatie:

  • de ondernemingen die in Q2 van 2020 voor minder dan 10% beroep hebben gedaan op TWO ontvangen geen compensatie;
  • de ondernemingen in Q2 van 2020 die tussen 10 en 20% beroep hebben gedaan op TWO ontvangen een compensatie van 33%, toegepast op het aandeel van de sociale bijdragen en bedrijfsvoorheffing op het vakantiegeld;
  • de ondernemingen die in Q2 van 2020 tussen 20 en 50 % beroep hebben gedaan op TWO ontvangen een compensatie van 66 %, toegepast op het aandeel van de sociale bijdragen en bedrijfsvoorheffing op het vakantiegeld;
  • de ondernemingen die in Q2 van 2020 voor méér dan 50% beroep hebben ge-daan op TWO ontvangen een compensatie van 100%, toegepast op het aandeel van de sociale bijdragen en bedrijfsvoorheffing op het vakantiegeld.

Vervolgens wordt, voor de kwartalen 2, 3 en 4/2020, het resultaat van de verhouding van het effectief aantal dagen TWO corona per bediende ten opzichte van het normaal aantal dagen tewerkstelling per bediende bij de betrokken werkgever opgeteld en vermenigvuldigd met het overeenstemmende compensatiepercentage.

Op basis van het resultaat van deze vermenigvuldiging wordt het gewicht van de betrokken werkgever bepaald ten opzichte van alle betrokken werkgevers.

Het globale ter beschikking gestelde budget wordt tenslotte verdeeld onder de betrokken werkgevers op basis van het toegekende gewicht aan elk van de werkgevers.

Deze werkwijze houdt rekening zowel met de bedienden die voltijds werken als met de bedienden die deeltijds werken. Voor bedienden die deeltijds werken gebeurt de berekening in uren i.p.v. dagen.

De berekening van deze compensatie is een eenmalige operatie die gerealiseerd zal worden in de loop van het tweede trimester 2021.

De betrokken werkgevers kunnen niettemin het ongebruikte krediet overdragen naar de volgende kwartalen van 2021.

Het globale budget toegekend ter compensatie voor de werkgevers van bedienden zal ter beschikking worden gesteld door de FOD WASO.

We houden u op de hoogte als dit alles in een wet zal zijn gegoten.

Bronnen:

- Koninklijk besluit van 13 september 2020 houdende gelijkstelling van de dagen van arbeidsonderbreking ingevolge tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de pandemie, ten gevolge van het coronavirus in het stelsel der jaarlijkse vakantie van de werknemers voor periode van 1 juli tot en met 31 augustus 2020, BS, 24 september 2020.

- Koninklijk besluit van 22 december 2020 houdende gelijkstelling van de dagen van arbeidsonderbreking ingevolge tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de pandemie, ten gevolge van het coronavirus in het stelsel der jaarlijkse vakantie van de werknemers voor periode van 1 september tot en met 31 december 2020, BS, 31 december 2020.