Coronavirus: nieuw attest van verplaatsing naar Frankrijk!

Van 
100618

Het Franse ministerie van binnenlandse zaken heeft een nieuw attest van internationale verplaatsing gepubliceerd. Dit attest heeft in het bijzonder betrekking op grensarbeiders en gedetacheerde werknemers.

Vanaf 25 mei 2020 moet een nieuw attest van internationale verplaatsing worden afgeleverd aan werknemers die naar Frankrijk gaan. Dit attest beoogt in het bijzonder ‘gedetacheerde werknemers uit EU-landen van wie de missie niet kan worden uitgesteld’ en grensarbeiders.

Bijgevolg moet u dit attest voortaan afleveren aan werknemers die zich in een van deze situaties bevinden zodat ze de grens kunnen oversteken. De werknemers moeten eveneens in het bezit zijn van een verklaring op eer waarin wordt bevestigd dat ze geen symptomen van besmetting met COVID-19 hebben

Klanten van Group S kunnen het attest voor internationale verplaatsing en de verklaring op eer bekomen via ‘Onlinedocumenten’ > Corona > Document nr. 99412.

Als u werknemers detacheert naar Frankrijk zijn, naast de gebruikelijke documenten (Formulier A1, BTP-kaart, …) en voornoemd attest, nog andere formaliteiten vereist.

Om zich naar Frankrijk te kunnen begeven, moeten werknemers de ontvangstbevestiging van de voorafgaande verklaring van detachering kunnen voorleggen.

Als de detachering langer dan 48 uur duurt, moeten ze bovendien in hun land van herkomst in quarantaine worden geplaatst.

Van uw kant moet u vóór de aankomst van uw werknemers op het Franse grondgebied een mail sturen naar het adres detaches@interieur.gouv.fr met de volgende documenten:

  • de ontvangstbevestiging van de voorafgaande verklaring van detachering;
  • alle documenten die het niet-uitstelbare karakter van de missie rechtvaardigen.

U moet ook de passende maatregelen nemen om uw werknemers te beschermen (vervoer, logies, arbeidsorganisatie, uitrusting en maatregelen voor social distancing op het werk).

 

Bron

Voor meer informatie kunt u de website van het Franse ministerie van binnenlandse zaken raadplegen.